RU
 

Кількість справ про шахрайство побила рекорд за 12 років

Текст: ,  19 квітня 2024, 11:58
0
625
Кількість справ про шахрайство побила рекорд за 12 років
Фото: Соцмережі (ілюстративне фото)
Значно зросла кількість шахраїв, які користуються довірливістю громадян

Тільки 3,4 тис. або 14% усіх зареєстрованих з початку 2024 року справ дійшли до суду, ще понад 2 тис. проваджень було закрито.

В Україні значно побільшало шахраїв, кількість кримінальних справ про шахрайство побила 12-річний рекорд. Про це свідчать дані платформи Опендатабот станом на п'ятницю, 19 квітня.

Повідомляється, що в першому кварталі 2024 року порушено  понад 24 тис. кримінальних справ за ст. 190 Шахрайство, що  значно більше, ніж в аналогійний період торік.

"За перший квартал 2024 року вже відкрито на 20% більше справ про шахрайство у порівнянні до відповідного періоду у 2023. В середньому, цього року відкривають по 8 тисяч справ на місяць, тоді як торік - майже 7 тис. Для порівняння, у 2021 році цей показник був меншим у 4 рази - 2 тис.", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що тільки 3,4 тис. або 14% усіх зареєстрованих з початку 2024 року справ дійшли до суду, ще понад 2 тис. проваджень було закрито. За відповідний період 2023 року до суду надійшло лише 10% відкритих проваджень, у 2021 - 19%.

 

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили групу аферистів, яка під виглядом благодійної допомоги хворим дітям ошукувала громадян на понад 12 мільйонів гривень.

Кожен п’ятий злочин - шахрайство: як не піддатися на хитрощі аферистів 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
У Чернігові на маршрути не вийшли автобуси
Затримано інформатора "вагнерівців", який відстежував позиції ЗСУ
Кулеба: Пошкоджено половину енергосистеми України
На Харківщині через ворожий обстріл загорівся ліс
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: рекордкриминалмошенничествомошенники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі