RU
 

Укренерго попередило про дефіцит електроенергії

Текст: ,  19 квітня 2024, 12:08
0
1648
Укренерго попередило про дефіцит електроенергії
Фото: Укренерго
В енергосистемі України зберігається дефіцит

Зранку діють обмеження споживання для побутових споживачів на Харківщині. Там знеструмлено понад 200 тисяч споживачів.

В енергосистемі України зберігається дефіцит електроенергії. Така ситуація триватиме протягом майже всієї доби, повідомило Укренерго у п’ятницю, 19 квітня.

Вказано, що дефіцит спричинений пошкодженнями, які росіяни завдали ракетними та дроновими ударами по електростанціям. Через це Укренерго залучає аварійну допомогу з енергосистем європейських країн.

"З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості можливе застосування графіків обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу", – йдеться у повідомленні.

Продовжують цілодобово діяти обмеження споживання для промислових споживачів на Криворіжжі.

Також зранку діють обмеження споживання для побутових споживачів на Харківщині. Знеструмлено близько 203 тисяч споживачів.

Енергетики просять всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію, а промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини і Молдови загальним обсягом 10 900 МВт·год і з максимальною потужністю в окремі години до 1 365 МВт. Експорт не ведеться.

Через негоду знеструмлено понад 20 населених пунктів в Дніпропетровській, Полтавській, та Сумській областях.

З інших причин на ранок знеструмлено 385 населених пунктів. Через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській і Харківській областях.

Раніше стало відомо, що в Україні зростає споживання електроенергії через похолодання. Наприклад, у середу його рівень був на 6,5% більше аналогічного показника у вівторок.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: УкраинаэнергетикадефицитэлектроэнергиясветУкрэнергоэлектричество
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі