Головна Новини Світ Росія У Росії повінь вийшла на новий рівень. Велика вода пробиває всі рекорди
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії повінь вийшла на новий рівень. Велика вода пробиває всі рекорди

У Росії повінь набирає обертів. Регіональна влада країни-агресора заявляє, що паводок б'є всі рекорди, і оголошує екстрену евакуацію громадян, оскільки міста йдуть під воду

19 квітня 2024, 12:15 comments5419
Поділіться публікацією:

Як заявив у Телеграмі губернатор Тюменської області Олександр Моор вода у річці Ішим продовжує підніматися. За його словами, потрібна негайна евакуація людей.

У Росії повінь вийшла на новий рівень. Велика вода пробиває всі рекорди

Паводок в Росії

"Ми зіткнулися з масштабною паводком, такого рівня води не було з 1947 року. Зараз найголовніше — евакуювати людей із небезпечних районів. Зволікати не можна. Коли прийде стихія, буде вже пізно",
— написав він.

За його словами, по аерозйомці з міста Ішим та села Казанське добре видно, як вода підбирається до населених пунктів, "все відбувається буквально за лічені години".

Крім того, відомо, що у місті Ішим вода у річці продовжує підніматися, з 8 до 12 години за місцевим часом вона піднялася на 60 см до 750 см.

Критичний рівень річки в межах міста становить 850 см. Найвищий рівень у річці у місті був зареєстрований 10 травня 2017 року – тоді вода піднялася до 982 см.

У регіоні зміцнюють греблі, підсипають дороги. Постійно триває моніторинг стану гідротехнічних споруд. Біля гребель цілодобово чергує варта, повідомив Моор.

Крім цього, відомо, що рівень води в річці Тобол у Кургані продовжує зростати. За даними на 12:00 (місцевий час) вода піднялася до позначки 1012 см, додавши за чотири години 4 см.

Раніше повідомлялося, що на деяких ділянках у Кургані, зокрема, в районі Кулацького та Смоліно нижче за течією, рівень води в Тоболі в ніч проти 19 квітня перевищив максимум 1994 року (1006 см).

Губернатор Курганської області Вадим Шумков повідомляв, що правобережна частина міста, де розташовано понад 100 СНТ та кілька мікрорайонів, підтоплено або затоплено.

У четвер увечері Шумков повідомив, що дамба в Кургані зазнає великого гідравлічного навантаження, у мікрорайоні Воронівка на ній з'явилися протікання та відшарування.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Кургані раніше закликали мешканців до негайної евакуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.interfax.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини