Антифриз: види та застосування

Водії автомобілів знають, що без антифризу не обійтися, а забезпечення оптимальної температури двигуна за будь-яких погодних умов є вкрай важливим. Багато власників транспорту стикаються з необхідністю купити антифриз оптом або в роздріб. У цій статті розглянемо все про антифриз та його види, а також дізнаємось де його можна замовити за вигідними цінами.

Що таке антифриз?

Антифриз – це спеціальна рідина, яка використовується для охолодження двигуна та підтримки у ньому стабільного температурного режиму. Базовими складовими будь-якого антифризу є етиленгліколь, пропіленгліколь, гліцерин, вода, присадки, барвники. 

На що звернути увагу при виборі?

Якщо Ви маєте на меті придбати дійсно якісний антифриз, який забезпечить справне функціонування Вашого автомобіля, тоді радимо звернути Вашу увагу на:

  • Ефективне охолодження – це ключовий критерій, який потрібно враховувати при виборі охолоджуючої рідини.
  • Антикорозійні добавки – подбайте про те, щоб вони були присутні, таким чином Ви забезпечити належний захист деталей автомобіля від іржі та корозійних процесів.
  • Регулювання температури – якісний антифриз не повинен кипіти або замерзати за умови екстремальних температур.
  • Антикавітаційні присадки – дозволяють підтримувати належний стан рідини, протидіють утворенню піни та бульбашок, що в свою чергу забезпечує ефективне тепловідведення.
  • Вплив на гумові елементи – крім металевих деталей в будь-якому автомобілі присутні й гумові. Тож антифриз повинен захищати полімерні та гумові деталі від висихання та різних пошкоджень.

Придбати якісний антифриз можна у професійного виробника, чия репутація перевірена часом та відгуками на сайті https://tophim.com.ua/ua/product-category/antyfryz/ .

Види антифризу та їх характеристики

Сучасний ринок автомобільної хімії пропонує такі найбільш популярні види антифризів (згідно з Volkswagen Group):

  • G11 – розрахований на доволі старі марки автомобілів, крім цього, даний тип антифризу витісняють з ринку більш сучасні варіанти охолоджуючої рідини. Однак слід пам’ятати, що антифриз G11 має ряд переваг, серед яких: доступна ціна, чудовий захист від корозії, низька температура застигання та висока температура кипіння, відсутність спінювання.
  • G12 – являє собою рідину без силікатів, в складі присутні лише етиленгліколь та карбоксилатні добавки. Головною перевагою цього антифризу є довготривала ефективність – до 4 років, а також високій температурі кипіння. Він забезпечує захист охолоджуючих каналів, внутрішнього простору двигуна, радіатора та водяного насоса від утворення відкладень. Має чудові антикорозійні властивості.
  • G13 – таки антифриз створюється на базі новітніх технологій, що використовують гліцерин. Такий підхід створено для безпеки навколишнього середовища та більшої екологічності. Цей вид антифризу має доволі високу ціну, внаслідок додаткових витрат на його виробництво. Термін використання такої охолоджуючої рідини може сягати 10 років. Найбільше підходить для спортивних автомобілів, мотоциклів та для потужних двигунів.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше