Головна Новини Суспільство Війна з Росією Результати Глобального саміту миру можуть бути непередбачуваними. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Результати Глобального саміту миру можуть бути непередбачуваними. Про що мова

Прихильники мирного урегулювання війни в Україні на саміті миру в Швейцарії можуть пропонувати свої плани, які ґрунтуватимуться на пропозиції «просто перестати стріляти», відзначив в колонці для Уніан політолог Віталій Кулик

19 квітня 2024, 12:33
Поділіться публікацією:

Перед Глобальним самітом миру в Швейцарії активізувалися країни, які хочуть заморозити війну в Україні. Звідси і поява в публічному просторі так званого мирного плану від президенту Туреччини Реджепа Ердогана і навіть пропозиція президента Франції Еммануеля Макрона щодо перемир’я на час проведення Олімпійських ігор. Зрештою, відзначає Віталій Кулик, якийсь свій "мирний план" має навіть Китай, який очевидно таки візьме участь в роботі Глобального саміту миру.

Результати Глобального саміту миру можуть бути непередбачуваними. Про що мова

Саміт миру

При цьому експерт підкреслив, що на теперішньому етапі, кожна із зацікавлених сторін намагається оприлюднити свої ідеї щодо війни в Україні, які можуть бути покладені в основу так званої альтернативної формули миру. Тобто, говорить експерт, розрахунок на те, що на основу формули миру президента Володимира Зеленського, Китай, Бразилія чи, наприклад, Сполучені Штати, хотіли б покласти свої "мирні плани", які зведуться до виведення якихось "червоних ліній" та пропозиції "просто перестати стріляти".

Кулик додав, що Захід може продемонструвати готовність до переговорів зменшуючи підтримку України, при цьому РФ скористається такою можливістю і далі тиснутиме. При цьому Китай буде закликати Захід припинити військову допомогу Україні, а агресор в цей час намагатиметься захопити ще більше територій. Звісно, додає експерт, Сил оборони чинитимуть спротив, і жодна зі сторін не досягне своїх цілей.

Саме про це, каже Кулик, Україна повинна говорити з Китаєм, Францією, Штатами та доводити, що альтернативи формулі миру Зеленського просто немає.

"Насправді результати глобального саміту миру можуть бути непередбачуваними",
- відзначив Кулик.

При цьому він додав, що все ж треба дивитися на ситуацію, яка буде на фронт у травні та червні. Хоча, додав експерт, правда в тому, що ні Україна, ні Росія не зацікавлені в замороженні війни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Китай на Глобальному саміті миру в Швейцарі може влаштувати Україні пастку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини