В Україні почнуть виробляти німецькі безпілотники

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє виробництво і центр розробок в Україні.

Про це повідомили 18 квітня на сайті компанії.

Започаткування нового підприємства відбулося під час візиту німецької делегації в Україну на чолі віцеканцлера і федерального міністра з питань економіки та кліматичних питань Роберта Габека та у присутності міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна.

Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні, і очікується, що до кінця року на ньому працюватиме близько 100 людей.

Quantum-Systems інвестує у нове виробництво до шести мільйонів євро протягом наступних двох років.

Започаткування нового підприємства з виробництва БПЛА компанії Quantum-Systems. 18 квітня 2024. Фото пресслужби німецької компанії

«Для компанії це вотум довіри до України та її громадян, що свідчить про намір надавати Україні довгострокову підтримку в захисті країни», – наголосили у пресслужбі компанії.

Наразі Quantum-Systems виробляє безпілотники подвійного призначення на трьох підприємствах для цивільного та державного секторів. На виробництві задіяні приблизно 250 працівників. В Україні це четвертий завод німецької компанії.

Очікується, що нове підприємство збільшить виробничу потужність компанії до 1000 безпілотників на рік, включаючи виробництво запасних частин.

Відторік в Україні працює центр обслуговування, підтримки, навчання та логістики Quantum-Systems з 25 українськими співробітниками. Вони навчають пілотів безпілотників і впроваджують нові технологічні рішення в розвідувальні БПЛА безпосередньо на місці.

Безпілотник Vector. Фото: Quantum-Systems

Безпілотники середнього радіуса дії Vector компанії Quantum-Systems експлуатуються в Україні з травня 2022 року.

Наразі за фінансування урядом Німеччини було надано 212 систем. У компанії повідомили, що до кінця року в Україну очікується поставка 500 БПЛА.

Безпілотник Trinity F90+. Фото з мережі

Також німецький виробник подарував Україні 100 дронів Trinity у різних версіях у межах підписаного у вересні 2023 року контракту між генеральним директором Quantum-Systems Флоріаном Зайбелем та мером Києва Віталієм Кличком.

Джерело Мілітарний

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше