Росія вдарила дронами, крилатими і авіаційними ракетами

Головне за день:

Президент Володимир Зеленський відреагував на удар ракетами вночі 19 квітня по Дніпру та області – містах Кривий Ріг та Синельникове. Внаслідок ударів РФ є загиблі та потерпілі.

Про це глава держави написав у своїх соцмережах.

Президент наголосив на підступності ворога, ракетний удар якого зруйнував звичайний житловий будинок та пошкодив вокзал у Дніпрі.

Зеленський заявив, що РФ здійснює терор, а тому Москва повинна відповідати за свої дії, а “кожна ракет, кожен “Шахед” мають збиватися”.

За його словами, світ повинен це гарантувати і партнери мають необхідні спроможності. Кажучи про це, президент провів паралель із ситуацією на Близькому Сході.

Також читайте: Ракетні удари по Чернігову: зросла кількість загиблих та поранених

“Кожна держава, яка надає системи ППО Україні, кожен лідер, який допомагає переконувати партнерів, що ППО зараз має бути не на складах, а в реальних містах і громадах, які зазнають ударів терористів, усі, хто підтримує наш захист, є рятівниками життя.

“Ми маємо завдати поразки російському терору. Це потреба не лише нашої держави, не лише українців – це глобальна потреба”, – наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, вночі Росія вдарила дронами, крилатими і авіаційними ракетами. Окупанти застосували 36 засобів повітряного нападу. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦