close-btn

Коли зʼявляться ETF на базі альткоїнів – прогноз експерта

Глобальний керівник Grayscale по ETF впевнений, що регуляторам врешті-решт доведеться схвалити біржові фонди, на базі інших криптовалют, окрім Біткоїна та Ethereum

Коли зʼявляться ETF на базі альткоїнів - прогноз експерта

Коли зʼявляться ETF на базі альткоїнів – прогноз експерта Фото: freepik.com

На думку Девіда ЛаВалле, такі ETF можуть отримати схвалення в найближчі два-три роки.

«Шлях до ETF на цифрові активи пролягає через регульований ринок ф’ючерсів. Ринок цифрових активів в цілому продовжує розширюватися і розвиватися. І ми вже довели, що можемо що можемо створювати біткоїн-ETF та ведемо дійсно плідну розмову навколо Ethereum-ETF», – сказав він.

Фонд Grayscale’s GBTC, який був перетворений на біткоїн-ETF, почав торги в січні і, незважаючи на відтік мільярдів доларів, все ще залишається найбільшим на ринку. Хоча багато хто в галузі очікує, що заявки на створення Ethereum-ETF будуть відхилені, зростає консенсус щодо того, що Комісія з цінних паперів і бірж США врешті-решт схвалить інвестиційні інструменти, засновані на Ethereum.

Цікаве по темі: Роберт Кійосакі пояснив, чому ніколи не купить біткоїн-ETF

Ера ETF для криптовалют

«Незалежно від того, чи отримаємо ми схвалення в травні або пізніше, ми продемонстрували, що запуск ETF знижує вартість і покращує захист інвесторів, які хочуть отримати доступ до цього класу активів; тому я вважаю, що ETF на Ethereum – це питання коли, а не якщо», – сказав Метт Хоуган, головний інвестиційний директор Bitwise Asset Management.

Bitwise також випустила біткоїн-ETF, а також подала заявку на створення Ethereum-ETF.

Керівник відділу інвестиційної стратегії ProShares Симеон Хайман підтримав думку ЛаВалле про те, що ринок з часом розшириться, включивши інші криптовалюти.

«Я не можу уявити, що не з’явиться ще кілька валют, які будуть достатньо масштабними і великими, щоб ми всі мали доступ до них. Це має статися», – сказав він.

Як і Grayscale та Bitwise, ProShares також управляє біткоїн-ETF.

Хоуган також зазначив, що в довгостроковій перспективі він оптимістично налаштований щодо схвалення і запуску нових ETF, заснованих на різних цифрових активах.

«Ми вступили в еру ETF для криптовалют», – додав він.

Все більше інвесторів зараз розглядають можливість інвестувати невелику частину свого капіталу в цифрові активи, а ETF забезпечують безпечніший і простіший спосіб зробити це.

Нагадаємо, що у понеділок, 15 квітня, Гонконг умовно схвалив перші спотові біржові фонди (ETF) на Bitcoin та Ethereum. Ринок позитивно відреагував на новину, однак загострення конфлікту між Іраном та Ізраїлем мало досить потужний негативний вплив і провідні монети знизились у ціні. Чого чекати далі? Що буде з ціною на Біткоїн та пов’язані з ним альткоїни, чи вплине рішення SFC на молоді перспективні токени, як $99BTC?

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

День Doge наближається — які монети можуть вирости 20 квітня

Галузеві криптопортфелі: як максимізувати прибуток на нішевих ринках

Які сектора криптовалют приносять інвесторам найбільший прибуток

За матеріалами: The Block.

google news