Прищі на обличчі: як позбутися проблеми в домашніх умовах

Прищі на обличчі: як позбутися проблеми в домашніх умовах (GlavPost)

Прищі рано чи пізно "отруюють" життя майже кожному. Зокрема, за статистикою проблеми зі шкірою мають близько 85% людей на планеті. Вони додають чимало клопоту у повсякденному житті.Як позбутися від проблеми і не допустити її виникнення в майбутньому - розповідаємо далі.Причини виникнення прищівПояву прищів на обличчі може спровокувати низка факторів. Найпоширеніші серед них - гормональний збій, неправильне харчування, стрес і неправильний догляд за шкірою обличчя.Гормональні зміниВони відбуваться під час підліткового періоду, менструації, вагітності та інших етапів життя. У цей період збішується вироблення гормону - тестостерону, що своєю чергою, може призводити до збільшення секреції себуму — природного жиру, який виробляється шкірою. Як наслідок - на обличчі з'являються прищі.Неправильний догляд за шкіроюЩе одна причина висипів на обличчі - неправильний підбір косметичних засобів або недостатнє очищення шкіри, може сприяти накопиченню бруду та забруднювальних речовин в порах. Це може також створити середовище для розвитку бактерій, що призводить до утворення прищів.


РЕКЛАМА

Запалені ділянки шкіриЗахворювання шкіри, викликане умовно-патогенним кліщем вугрової залози (демодекс), виражається у вигляді запалених ділянок шкіри та прищів. Причини розмноження можуть бути різними: від дисфункції травної системи до поганого імунітету та використання неякісної косметики.Демодекоз є заразним і передається від зараженої кліщами людини до здорової.Погані звички та тресЗокрема, вживання надмірної кількості цукру, можуть впливати на стан шкіри. Стрес також сприяє збільшенню вироблення гормонів, що може викликати виникнення прищів.Гігієна обличчяВідсутність регулярного очищення шкіри може призводити до утворення прищів. Забруднені руки, які торкаються обличчя, також можуть переносити бактерії та забруднення на шкіру, сприяючи появі прищів.Зовнішні чинникиПогана екологія, забруднене повітря, використання агресивних косметичних засобів або контакт із забрудненими предметами можуть сприяти появі прищів на обличчі. Види прищів на обличчіКомедони. Найпопулярніший вид прищів, що виникає внаслідок забруднення та засмічення пор шкіри. Вони поділяються на: відкритими (чорні точки), коли пора відкрита і контактує з повітрям, закритими (білі точки), коли пора закрита і має білий колір.Папули. Вони з'являються на шкірі внаслідок запалення пор. Вони зазвичай мають червоний колір та можуть бути болючими на дотик. Пустули. Їх легко сплутати з папулами, однак вони мають більш виражений запалений центр, наповнений гнійною рідиною.

Підшкірні прищі. Це великі, глибокі утворення, які розвиваються під шкірою. На відміну від інших, вони можуть бути болючими та залишати помітні сліди, особливо якщо їх стискають або намагаються видавити.Кліщові прищі. Мають вигляд папул (прищиків), покритих сірими лусочками. Іноді замість них на шкірі виявляються бульбашки з прозорим або гнійним вмістом, оточені червоним запальним обідком або запалені ділянки шкіри. Профілактика прищів1. Не забувайте вмивати обличчяНе економте на воді і мийте обличчя зранку і ввечері. А таожо не лягайте спати з косметикою на обличчі.2. М'який мийний засібМ’який очищувач без купи інгредієнтів та пахощів може працювати так само добре, як більш коштовні варіанти.3. Позбувайтеся відмерлої шкіриПозбутися мертвих клітин можна за допомогою скрабу. Адже якщо такі клітини залишаються надто довго, вони можуть закупорювати пори і вести до прищів.4. Достатня кількість снуЗа дослідженнями вчених, брак сну може призводити до того, що тіло вивільняє запальні компоненти. А вони можуть призвести до прищів. 5. Не тисніть прищіТаким чином ви заносите в пори більше бактерій, включаючи ті, які на ваших руках. Це також збільшує ризик інфекції чи рубців.Натуральні маски для обличчяВикористання натуральних масок для обличчя може ефективно покращити стан шкіри та зменшити виникнення прищів. Маска із меду та кориціЗмішайте 1 чайну ложку меду з 1/2 чайної ложки кориці. Рівномірний шар маски нанесіть на обличчя та залиште на 10-15 хвилин. Змийте теплою водою.Маска із вівсом та йогуртомЗмішайте 2 чайні ложки обсмаженого вівса з 1 чайною ложкою йогурту. Нанесіть на обличчя масажними рухами і залиште на 15-20 хвилин. Змийте теплою водою.

Маска з алое вера та медуЗмішайте 1 чайну ложку гелю з алое вера з 1 чайною ложкою меду. Нанесіть тонкий шар маски на обличчя та залиште на 15-20 хвилин. Змийте теплою водою. Маска з чорного активованого вугілля та медуЗмішайте 1 чайну ложку порошку з чорного активованого вугілля з 1 чайною ложкою меду. Нанесіть на обличчя та залиште на 15-20 хвилин. Змийте теплою водою.Коли варто звернутися до дерматологаРегулярні прищі на обличчі із сильним запаленням - перша ознака звернутися до професіонала. Серед інших: наявність сильного болю та запалених прищів, які не зникають після обробки звичними засобами. висипання поширюється на інші ділянки тіла загальне погіршення стану здоров'я. постійний стрес та емоційний дисбаланс.Раніше ми розповідали про прості, але ефективні поради, які допоможуть вам мати здорову шкіру.Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.


РЕКЛАМА

РЕКЛАМА