Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Україна на великих екранах Голлівуду: перелік фільмів
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна на великих екранах Голлівуду: перелік фільмів

Топ-3 голлівудські фільми за останні 10 років, в яких згадали Україну

19 квітня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Україну відзначають навіть на великих екранах Голлівуду. Сюжети, що привертають увагу, відбуваються на  теренах країни або містять українські персонажі та культурні відтінки. “Коментарі” зібрали підбірку фільмів, де загадували Україну. 

Україна на великих екранах Голлівуду: перелік фільмів

Топ-3 голлівудські фільми за останні 10 років, в яких згадали Україну

Один із останніх прикладів — біографічна драма "Ґолда" (2024), де розповідається про ізраїльську прем’єр-міністерку Ґолду Меїр, народжену в Києві. Фільм підкреслює її походження, вбираючи в себе культурні нюанси, зокрема, сцену, де героїня обговорює стратегічні питання з держсекретарем США, супроводжуючи це борщем, що стало символом української кухні.

У фільмі "Тенет" (2020) Крістофера Нолана українська столиця стає місцем захоплюючої спецоперації. Кадри столичної опери та Бібліотеки імені Вернадського викликають неабиякий інтерес до Києва, а фільм "Тенет" в цілому стає однією з найвище оцінених кінострічок за останні роки.

У фільмі-фантасті "Альфа" (202X), розташованому у далекому майбутньому, українська символіка на руках персонажів та блакитно-жовтий прапор на фоні свідчать про вплив української культури на майбутнє людства.

Серед інших фільмів, де згадують Україну, – сатирична комедія "Смерть Сталіна" (2017), де на великому екрані з'являється Хрещатик та будівля Київської міської державної адміністрації.

Такі згадки про нашу країну в голлівудських стрічках не лише підвищують інтерес до України, а й роблять її культуру та історію більш доступними для глядачів у всьому світі.

Нагадаємо, що у світі кінематографа завжди знайдеться місце для інтриг і таємниць, особливо якщо йдеться про фільми про злочини. Список нових і високорейтингових стрічок обіцяє захопливе занурення у світ кримінальних загадок та інтриг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини