9 травня без параду перемоги, окупанти бояться проводити урочистості в Криму

Російська влада скасувала військовий парад у тимчасово окупованому Криму на День перемоги 9 травня через небезпеку. Росіянам обіцяють провести святкування та “вшанування пам’яті” в інших форматах.

Про це повідомив гауляйтер окупованого Криму Сергій Аксьонов у своєму Telegram в п’ятницю, 19 квітня.

Скасування військового параду в Криму

Аксьонов заявив, що проведення 9 травня військового параду і ходи “Безсмертного полку” в Криму не планується. Це пов’язано з питаннями забезпечення безпеки.

“Однак ми обов’язково віддамо шану нашим ветеранам, вшануємо пам’ять загиблих, проведемо святкові заходи в різних форматах. Одним словом, День перемоги Крим зустріне гідно”, — сказав окупаційний гауляйтер.

Крім того, російські ЗМІ поширили інформацію, що окрім тимчасово окупованого Криму, від параду на 9 травня відмовились ще п’ять регіонів в рф. Йдеться про Бєлгородську, Брянську, Курську, Рязанську та Псковську області.

Раніше влада цих регіонів висловила побоювання, що скупчення військової техніки та військовослужбовців у російських містах нібито може спровокувати атаки українських дронів. Такі дійства вирішили проводити в онлайн-форматі.

Нагадаємо, вранці 17 квітня на російському військовому аеродромі у Джанкої пролунали вибухи.

На летовищі спалахнуло шість вогнищ, загинуло 30 осіб особового складу ПКС рф та охорони аеродрому. Крім того, окупанти втратили чимало військової техніки, зокрема системи С-400.

Джерело segodnya

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше