close-btn

Binance вивела резервні активи на тлі падіння крипторинку

Binance оголосила про зміни в структурі фонду страхування депозитів SAFU. Таким чином біржа зробила кроки для захисту активів своїх користувачів

Binance вивела резервні активи на тлі падіння крипторинку

Фото згенеровано за допомогою chat.openai.com

Binance переказала значну суму біткоїнів — 16 276 BTC, що становило тоді приблизно $1 010 975 540 — з гаманця, пов’язаного з Фондом захищених активів користувачів Binance (SAFU), аварійним страховим фондом, створеним для захисту коштів користувачів платформи.

Кошти SAFU тепер доступні за такою адресою USDC: 0x4B16c5dE96EB2117bBE5fd171E4d203624B014aa

SAFU виник у липні 2018 року, коли Binance почала відраховувати частину торгових зборів на створення фінансового бастіону на випадок потенційних криз. Станом на кінець січня 2022 року SAFU оцінювався в приголомшливий $1 млрд.

Вартість такого фонду може бути волатильною, тож Binance оголосила про конвертацію цих активів в USDC — стейблкоїн, прив’язаний до долара США, щоб зменшити ризики.

“Сьогодні ми переводимо 100% активів SAFU в USDC. Використання перевіреного, аудійованого та прозорого стейблкоїна для фонду ще більше підвищує його надійність і гарантує стабільність на рівні $1 млрд”, ─ йдеться в повідомленні.

Концепція SAFU стала популярною, після того, як Чанпен Чжао (CZ), колишній генеральний директор Binance, заспокоїв користувачів під час позапланового технічного обслуговування твітом, в якому йшлося: “Funds are safe”. Ця фраза стала мантрою в криптоспільноті, з часом перетворившись на вірусний мем “Funds are SAFU”.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Чжао покинув пост генерального директора біржі, на якому його змінив Річард Тенг.

Вам може бути це цікаво:

google news