У Києві викрили масштабну схему відмивання коштів на мільйони гривень

У Києві правоохоронці викрили конвертцентр з мільйонним обігом

Директора приватного підприємства підозрюють у відмиванні грошей, оцінюваних у мільйони гривень. Чоловік надавав протиправні послуги з конвертації безготівкових коштів у готівку з річним обігом у 130 млн гривень.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Встановлено, що в червні 2020 року підозрюваний зареєстрував на себе товариство, при цьому займатися підприємницькою діяльністю він не планував. Натомість "підприємець" вирішив надавати послуги з конвертації коштів. Надалі клієнти "конвертаційного центру" перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольного підозрюваному товариства. Надалі частину грошей переводили на карткові рахунки фізичних осіб начебто як повернення безвідсоткової фінансової допомоги товариству. При цьому власники цих рахунків жодної фінансової допомоги його товариству не надавали.

У період 2020-2021 років встановлені в ході слідства люди за вказівкою підозрюваного зняли готівку в банкоматах на суму 10,3 млн гривень.  Загалом за весь час протизаконної діяльності на рахунки підконтрольного підозрюваному товариства надійшли кошти реального сектору економіки на загальну суму 130 млн. грн. 

Нагадаємо, СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгвардію в Криму. Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії у тимчасово захопленому Криму.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися