close-btn

Як часто українці користуються BankID — НБУ

Використання системи BankID Національного банку України (НБУ) продовжує зростати з початку 2024 року

BankID

Фото: freepik.com

BankID НБУ — це спосіб віддаленої ідентифікації та верифікації користувачів для отримання доступу до широкого спектра дистанційних послуг в Україні.

За I квартал 2024 року кількість успішних електронних ідентифікацій через BankID сягнула 16,1 млн. Це на 16% більше, ніж у IV кварталі 2023 року. Така кількість успішних ідентифікацій наразі є найбільшою за квартальний період з початку роботи системи, зазначили в пресслужбі Нацбанку.

Протягом трьох місяців цього року до системи під’єднали 8 нових абонентів — надавачів послуг, зокрема небанківські фінансові установи, які працюють у сфері онлайн-кредитування. Тепер BankID налічує 142 учасники: 38 банків-ідентифікаторів та 104 абоненти – надавачі послуг.

Читайте також: eSIM від Київстар можна під’єднати через Дію та BankID

Інфографіка PaySpace Magazine

Інфографіка PaySpace Magazine

В НБУ нагадали, що 99,9% клієнтів, у яких відкриті рахунки в банках, мають можливість доступу до широкого спектра віддалених послуг через BankID. Під час повномасштабної війни система дозволяє мільйонам українців дистанційно отримувати публічні фінансові та інші комерційні послуги.

«Її важливість високо оцінюють українські експерти. Зокрема, Національний банк другий рік поспіль став одним із переможців щорічної професійної премії Ukrainian Fintech Award та отримав нагороду в номінації «Best remote identification provider» за розвиток Системи BankID НБУ», — повідомили в регуляторі.

Також в Нацбанку працюють над новим функціоналом BankID: автоматизованою процедурою розгляду спорів, яка з’явиться в особистому кабінеті абонента. Це спростить взаємодію між комерційними абонентами в частині оскарження електронних ідентифікацій.

Раніше ми писали, що у 2023 році через BankID було здійснено 42,9 млн успішних електронних ідентифікацій, що становить зростання на 31% порівняно з попереднім роком. Цей ріст підкреслює наростаюче значення дистанційної ідентифікації для надання та отримання фінансових, публічних та інших послуг в умовах повномасштабної війни.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Які галузі платять найбільше податків до бюджету — податкова

Скільки банки витрачають на зарплати персоналу – НБУ

Міністерство фінансів США та НБУ підписали меморандум про співпрацю

google news