Як готувати броколі: 3 помилки, яких ви можете уникнути

Готуйте броколі правильно, щоб зберегти максимум користі та насолодитися неймовірним смаком

Як готувати броколі: 3 помилки, яких ви можете уникнути
Тетяна Рудковська

Тетяна Рудковська

редакторка GoToShop

Броколі — це не просто смачний овоч, а й справжня скарбниця вітамінів і мінералів, необхідних для нашого здоров’я. Проте, щоб зберегти всі ці корисні речовини, важливо правильно його готувати. Скільки ж варити броколі, щоб воно залишилося не лише смачним, але й максимально корисним?

Збереження вітамінів та мінералів

Для збереження вітамінів та мінералів у броколі рекомендується готувати його швидко, щоб воно не втратило цінні речовини.

Скільки варити броколі:

Заморожена броколі: 3 хвилини після закипання води.

Свіжа броколі: 5 хвилин після закипання води.

Важливо:

  • Розморожувати заморожену броколі перед варінням не потрібно.

  • Не переварюйте броколі, щоб капуста не стала м’якою й не втратила свій яскравий зелений колір.

  • Для кращого збереження кольору після варіння можна опустити броколі в холодну воду.

Рецепти приготування броколі

Швидкий рецепт вареної броколі (на 1 кг):

  1. Відваріть броколі за вищеописаною інструкцією.

  2. Відкиньте броколі на друшляк, щоб позбутися зайвої води.

  3. Перекладіть броколі в миску.

  4. Приготуйте заправку: змішайте 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. розтопленого вершкового масла, 1 подрібнений зубчик часнику.

  5. Полийте броколі заправкою.

  6. За бажанням, посипте тертим сиром (моцарела, сулугуні або пармезан).

Броколі на пару:

  1. Розділіть броколі на суцвіття.

  2. Доведіть воду в пароварці до кипіння.

  3. Викладіть броколі на решітку пароварки.

  4. Готуйте 5-7 хвилин, до бажаної м’якості.

Броколі в мікрохвильовій печі:

  1. Розділіть броколі на суцвіття.

  2. Покладіть броколі в миску, придатну для мікрохвильової печі.

  3. Додайте 2-3 ст. л. води.

  4. Накрийте миску кришкою.

  5. Готуйте на максимальній потужності 3-4 хвилини.

  6. Броколі можна вживати як самостійну страву, так і додавати до салатів, супів, гарнірів.

Додаткові поради:

  • Для посилення смаку броколі можна додати до води для варіння трохи лимонного соку або спецій (чорний перець, орегано, базилік).

  • Перед подачею броколі можна скропити оливковою олією.

  • Броколі чудово поєднується з горіхами, сиром, оливками.

Правильно приготовлене броколі — це не лише смачна, але й неймовірно корисна страва! А щоб придбати улюблений овоч за вигідною ціною, радимо переглянути акції на капусту броколі в українських супермаркетах.

Читати статті на тему

2024.05.02 17:15
Рекомендації

Секрети ідеальної паски: як уникнути 5 найпоширеніших помилок

Розповідаємо про секрети випікання ідеальної паски: як уникнути поширених помилок, домогтися пишності та аромату, а також красиво прикрасити святковий хліб
2024.05.02 16:15
Рекомендації

Яблука: користь, шкода та рекомендації щодо вживання

Розповідаємо про користь яблук, їх вплив на здоров’я та даємо рекомендації щодо вживання, щоб ви могли насолоджуватися цим чудовим фруктом без шкоди для організму
2024.05.02 13:22
Рекомендації

Коли та як потрібно зробити пікірування розсади

Розповідаємо, що таке пікірування, які рослини необхідно пікірувати, як та коли це зробити
2024.05.02 11:28
Рекомендації

Символ перемоги: чим корисний лавровий чай та як його приготувати

Лавровий лист можна використовувати не лише як приправу до ваших страв. Розповімо, як приготувати з нього чай та в чому його користь
2024.05.02 10:24
Рекомендації

Які продукти провокують голод та підвищують апетит

Деякі продукти замість втамування голоду здатні ще більше його провокувати. Розповімо, від чого треба відмовитися, якщо бажаєте схуднути