Відповідь не забарилася, Ізраїль атакував Іран ракетами

Ізраїль завдав ракетного удару по Ірану у відповідь на ракетну атаку 13—14 квітня 2024 року.

Про це повідомляє видання BBC News.

Удари були завдані по невідомих цілях на території Ірану, в центральній провінції Ісфахан, які також підтверджують офіційні особи США.

Іранська армія перебуває в підвищеній боєготовності на випадок повторних ударів по її території.

F-35I ПС Ізраїлю. Фото: Міністерство оборони Ізраїлю

Офіційно представники Ізраїлю не коментують вибухи на території Ірану. Іранські ж ЗМІ повідомили, що внаслідок атаки Ізраїль не завдав ніякої шкоди інфраструктурі та військовим об’єктам.

Представники Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) заявили, що ядерні об’єкти на території країни не постраждали.

У мережі були опубліковані фото та відео залишків імітаторів балістичних ракет, відомих як Sparrow. Вони були знайдені на території Іраку.

Швидше за все, ракети використовувалися для того, щоб створити хибні повітряні цілі, які мали відволікти ППО Ірану.

Залишки балістичної ракети сімейства Sparrow. Фото: ЗМІ Іраку

Нагадаємо, що атака Ізраїлю стала відповіддю на аналогічний удар, який відбувся у ніч з 13 на 14 квітня 2024 року.

Тоді Іран запустив близько 500 ракет та БПЛА, більшість з яких була успішно перехоплена ізраїльськими системами ППО та авіацією союзників.

Як повідомляють ізраїльські ЗМІ, союзницькій авіації вдалося перехопити близько 38 повітряних цілей, які летіли у бік Ізраїлю.

Крім того, для підтримки винищувальних сил швидкого реагування у повітря підняли до 4 паливозаправників.

Джерело Мілітарний

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше