Головна Новини Світ ЄС Фінляндія попросила ЄС допомогти вирішити проблему з Росією: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія попросила ЄС допомогти вирішити проблему з Росією: про що йдеться

Фінляндія не знає, як самотужки вирішити проблему напливу мігрантів з боку Росії

19 квітня 2024, 15:40 comments5379
Поділіться публікацією:

Європейський Союз має вжити заходів, щоб допомогти Фінляндії зупинити наплив мігрантів із Росії. Як передає портал "Коментарі", про це заявив прем'єр-міністр Фінляндії Петері Орпо, повідомляє Reuters.

Фінляндія попросила ЄС допомогти вирішити проблему з Росією: про що йдеться

Фінляндія та ЄС. Фото з відкритих джерел

"Ми готуємо власне законодавство, але нам також потрібні заходи ЄС", — наголосив глава уряду.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Євросоюз тісно співпрацює з країнами, звідки родом мігранти, які прибули до Фінляндії, і погодилася з позицією Фінляндії.

"Ми бачимо, що одна держава використовує бідних людей для тиску на іншу державу, і це явна проблема безпеки", — сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона додала, що заходи щодо мігрантів з Росії повинні забезпечити баланс між захистом кордонів та міжнародними зобов'язаннями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на сьогоднішній день Фінляндія не має жодної причини, щоб відправляти свої війська в Україну. Так, президент Фінляндії Олександр Стубб прокоментував можливість відправки фінських військових до України, звертаючись до ЗМІ за підсумками переговорів з президентом України Володимиром Зеленським.                                                                                                                 

Стубб наголосив, що США та Європейський Союз мають сфокусуватися на тому, що вони можуть реалістично зробити для України. Фіни вважають за правильне надавати Україні в потрібній кількості озброєння, боєприпаси, оперативно навчати українських військових, наближаючи тим самим повноцінне членство України в ЄС та НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини