RU
 

На Львівщині затримали посадовця, який допомагав ухилянтам

Текст: ,  19 квітня 2024, 15:42
0
645
На Львівщині затримали посадовця, який допомагав ухилянтам
Фото: ДБР
Фігуранта затримали правоохоронці

Після передачі першої частини коштів - 10 тисяч доларів США його затримали правоохоронці. Також посадовець готував перетин кордону для іще одного громадянина.

Викрито заступника директора одного з львівських комунальних підприємств, який організував схему переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Про це 19 квітня повідомляє ДБР

Зазначається, що чоловік обіцяв двом мешканцям Львівщини переправити їх за кордон у власному мікроавтобусі за 30 тис. доларів США. Він запевняв їх, що має відповідні зв’язки і його з пасажирами пропустять на кордоні без перевірки. Після передачі першої частини коштів - 10 тисяч доларів США його затримали правоохоронці. Також посадовець готував перетин кордону для іще одного громадянина. За це він встиг отримати від нього аванс у сумі 8 тисяч доларів США.

Фігуранту вже повідомлено про підозру у незаконному переправленні через кордон чоловіків призовного віку. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Також подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. Розслідування триває, встановлюється причетність інших осіб до злочинної схеми.

Нагадаємо, двоє депутатів з Харківщини та екскерівниця апарату Харківської ОВА, які організували перетин кордону для 19 псевдоволонтерів, отримали повідомлення про підозру.

Також повідомлялося, що житель Чернігова у змові зі службовими особами територіального центру комплектування та соціальної підтримки з іншої області підшукував охочих платити гроші за ухилення від мобілізації.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: Львовская областьчиновник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі