Головна Новини Світ ЄС Заходи безпеки жорсткіші, ніж для Папи Римського. Як Угорщина готується до візиту Сі
commentss НОВИНИ Всі новини

Заходи безпеки жорсткіші, ніж для Папи Римського. Як Угорщина готується до візиту Сі

В Угорщині активно готуються до візиту президента КНР Сі Цзиньпіна, який має відбутися на початку травня. Зокрема, заходити безпеки будуть ще більш жорсткими, ніж під час візиту Папи Римського минулого року

19 квітня 2024, 15:48
Поділіться публікацією:

Угорська служба безпеки розпочала підготовку низки суворих заходів безпеки перед очікуваним прибуттям китайської делегації до Будапешта на початку травня. Ця інформація стала відома виданню VSquare, яке спеціалізується на питаннях Центральної Європи.

Заходи безпеки жорсткіші, ніж для Папи Римського. Як Угорщина готується до візиту Сі

Орбан і Сі

Хоча офіційного підтвердження візиту ще не надходило, а інформація про нього поширилася лише через ЗМІ, проте дедалі більше свідчень вказують на те, що глава Китаю Сі Цзиньпін має намір відвідати не лише Париж, але й Будапешт у перші дні травня.

Зокрема, за інформацією видання, угорський контртерористичний центр, що відповідає за захист угорських та іноземних високопосадовців, уже активно готується до прибуття делегації високого рівня, до складу якої має входити близько 400 осіб з Китаю, до Будапешта з 8 по 10 травня, повідомили угорські джерела, які ознайомлені з підготовкою до візиту.

Угорська сторона вживає найвищого рівня протоколу безпеки, аналогічного до тих, які застосовувалося під час візиту Папи Франциска до Угорщини минулого року.

Джерела видання відзначають, що суворі заходи безпеки призведуть до обмежень у Будапешті. Крім того, обмеження на рух транспорту будуть ще більш суворими, ніж під час візиту Папи Римського.

Наприклад, антитерористичне агентство виражає намір навіть закрити популярний серед туристів будапештський фунікулер на Замкову гору, який проходить поруч з офісами президента та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Оскільки закриття фунікулера заплановане на 9 травня, є припущення, що саме в цей день Сі Цзиньпін проведе зустрічі з Орбаном та угорським президентом у їхніх офісах.

Враховуючи, що це все відбудеться за місяць до місцевих та муніципальних виборів в Угорщині, а також виборів до Європейського парламенту, передбачається, що візит і проблеми з транспортом у Будапешті стануть об'єктом політичних дискусій передвиборчого періоду.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що китайський президент має намір відвідати три країни Європи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини