Головна Новини Суспільство події Стало відомо, в яких країнах українці активно купують нерухомість
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в яких країнах українці активно купують нерухомість

Спад продажів нерухомості в Туреччині не зупиняє українських інвесторів: дослідження 2023 року"

19 квітня 2024, 16:00 comments2985
Поділіться публікацією:

В останні місяці популярність Туреччини як місця для інвестицій в нерухомість серед іноземців зазнала значного спаду. За даними Державного агентства статистики Туреччини (TUİK), в першому кварталі 2023 року загальні продажі житла іноземцям скоротилися на 48% порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Однак, попри цей тренд, українські громадяни виявили значний інтерес до придбання власності в країні, увійшовши до топ-3 найактивніших іноземних покупців.

Стало відомо, в яких країнах українці активно купують нерухомість

Українці серед лідерів за кількістю куплених будинків у Туреччині

В березні цього року громадяни Російської Федерації очолили список з 411 придбаними житловими одиницями. За ними слідували іранці з 182 будинками і українці з 129. Всього в березні іноземцям було продано 1778 житлових одиниць, що на 47,9% менше, ніж у березні минулого року.

Стамбул залишається найбільш привабливим містом для іноземних покупців, на другому місці розташувалася Анталія, а третє місце посіла Мерсін. Зниження інтересу до покупки нерухомості в Туреччині може бути пов'язане з різними економічними та політичними факторами, включаючи зміни у світовій економіці та внутрішні зміни політики щодо іноземних інвестицій у Туреччині.

Цікаво, що рішення Іспанії припинити програму "золотих віз" могло також вплинути на ринок. Ця програма дозволяла іноземцям, які здійснюють значні інвестиції в нерухомість, отримувати право на проживання. Скасування таких програм може спонукати інвесторів шукати альтернативні ринки, такі як Туреччина, не дивлячись на загальне уповільнення продажів.

Інформація про поточні тенденції на ринку нерухомості в Туреччині, зокрема серед іноземних покупців, надає цінний внесок у розуміння глобальних міграційних та інвестиційних шаблонів. Залишається питання, як довго цей спад триватиме і чи зможе Туреччина привернути більше іноземних інвесторів в умовах поточної економічної невизначеності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини