У Дніпрі пройде великий суботник до Всесвітнього дня землі

20 квітня у Дніпрі проведуть масштабну толоку з нагоди Всесвітнього дня землі. До акції чистоти доєднаються представники влади, громадські організації та небайдужі містяни.

Про це Відкритому розповіли начальниця відділу поводження з відходами управління комунальної екології департаменту екологічної політики Дніпровської міськради Наталія Железнякова та місцева активістка, голова організації «Зелена переробка» Надія Черкашина.

У Дніпрі пройде великий суботник до Всесвітнього дня землі - рис. 1

Цієї суботи за ініціативи організації «Зелена переробка» посадовці міської ради, небайдужі містяни та представники громадських організацій міста обʼєднають зусилля заради спільної мети – зробити навколишнє середовище кращим.

“У ці важкі часи, коли екологічні проблеми виходять на перший план, ми маємо робити все, що від нас залежить, бо ми хочемо жити у чистій та вільній країні. Так, до нас надійшла пропозиція від організації «Зелена переробка» і ми її охоче прийняли. Тим паче, що небайдужі містяни також звертаються із повідомленнями щодо незадовільного санітарного стану, появи несанкціонованих сміттєзвалищ у тих чи інших районах міста. Хоча комунальники працюють у посиленому режимі щодня, все ж з’являються недобросовісні мешканці, що смітять аби де. Тому запрошуємо всіх на акцію чистоти, разом провести час з користю і зробити вклад у нашу екосистему. З собою бажано мати необхідний інвертар, рукавички”, – зазначає Наталія Железнякова.

У Дніпрі пройде великий суботник до Всесвітнього дня землі - рис. 2

Наталія Железнякова

Завдяки правильному збиранню, сортуванню й перероблюванню сміття, можна заробляти й робити неоціненний внесок у збереження екосистеми. На цьому наголошує екоактивістка, переселенка з Харкова:

“Ще зі школи нас привчали як правильно поводитись зі сміттям. Я цікавилась питанням збереження екосистеми ще змалечку. А потім все це переросло у справжню користь для планети, країкраїни та непоганий заробіток. Адже мало хто замислюється, що кожне сміття має своє ціну, як і шкоду для екосистеми. Наприклад, кришечка від пляшки коштує дорожче, і розкладається довше. А з цього пластику можна зробити дуже багато корисних та цікавих побутових речей навіть на 3Д-принтерах, або ж просто переробити і отримати певний прибуток. Так у нас практикувалось в Харкові, в ОСББ. Ми протягом року збирали й сортували всі відходи, а наприкінці – мали кругленьку суму для ремонтів, перекриття даху, чи облаштування дитмайданчиків. Проживаючи нині на житломасиві “Сонячний”, хочу також започаткувати таку традицію. Вже маємо необхідні підписи про згоду від місцевих мешканців”, – розповідає Надія Черкашина.

У Дніпрі пройде великий суботник до Всесвітнього дня землі - рис. 3

Надія Черкашина

Великий суботник відбудеться 20 квітня, о 10:00 на Сонячній Набережній (збір за рестораном “Рівʼєра”). Усі охочі взяти участь мають попередньо зареєструватись за посиланням.

Більше дивіться у відео:

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , , ,