Головна Новини Світ США Може бути пізно: Блінкен зробив заяву про допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Може бути пізно: Блінкен зробив заяву про допомогу Україні

Блінкен закликав Конгрес США поквапитися з допомогою України

19 квітня 2024, 16:35
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав Конгрес схвалити пакет допомоги Україні, оскільки "може бути надто пізно". Таку заяву він зробив на брифінгу в Італії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "The Guardian".

Може бути пізно: Блінкен зробив заяву про допомогу Україні

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання щодо допомоги США Україні, держсекретар Ентоні Блінкен сказав, що "найголовніше – проголосувати за цю допомогу та рухатися вперед".

"Чи не пізно? Ні. Якщо це станеться зараз, це не надто пізно. Якщо цього не станеться, чи займе більше часу, це справжній ризик що так, буде пізно", — сказав Блінкен.

У той же час, Ентоні Блінкен заявив, що затримка із голосуванням буде справжнім ризиком.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США тривають дискусії щодо виділення допомоги Україні та іншим партнерам – вже окремими законопроектами, як запропонував речник Палати представників, республіканець Майк Джонсон. Колишній президент США Дональд Трамп, який мріє повернутися до Білого дому, начебто не проти такого підходу, але вкотре повторив, що Європа має давати більше грошей на підтримку Києва. Ну, а директор ЦРУ Вільям Бернс констатує, що Україна може програти війну Росії вже до кінця цього року, якщо Штати не нададуть ЗСУ більше допомоги. Про що говорять останні дії та заяви представників США у ракурсі надання підтримки нашій країні? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять пропозиції Джонсона щодо допомоги Україні: чи справді з'явився шанс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини