RU
 

Ощадбанк торік отримав рекордний прибуток

Текст: ,  19 квітня 2024, 16:50
0
677
Ощадбанк торік отримав рекордний прибуток
Фото: РБК Україна
Чистий прибуток Ощадбанку за 2023 рік становить майже 6 мільярдів грн

Також у банку підбили підсумки роботи в першому кварталі 2024 року. Так, чистий прибуток за перші три місяці 2024 року становить 4,9 млрд грн.

Ощадбанк завершив 2023 рік із чистим прибутком у шість млрд гривень.Це рекордний рівень за весь час його роботи, повідомляє пресслужба Ощадбанку.

"Правління та наглядова рада Ощаду схвалили остаточні результати роботи у 2023 році на основі аудиторської звітності і висновку без зауважень. За підсумками річних коригуючих проведень,фінансовий результат банку сягнув майже 6 млрд грн - це рекордний рівень за весь час його роботи. Фінальна сума прибутку перевищила попередні результати 2023 року, які було оголошено раніше, більш ніж на 1,2 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 2023 рік став восьмим поспіль роком, протягом якого банк демонструє прибуткову діяльність. Загальний прибуток Ощадбанку за ці роки становив близько 12 млрд грн. Після збитків 2014-2015 років, спричинених втратою активів в окупованих Криму та частині Донецької та Луганської областей, протягом двох років Ощадбанк вийшов на стабільну прибуткову діяльність і до цього часу продовжує поступове покращення фінансових показників.

Також у банку підбили підсумки роботи в першому кварталі 2024 року. Так, чистий прибуток за перші три місяці 2024 року становить 4,9 млрд грн - порівняно з аналогічним періодом минулого року він зріс на 2,3 млрд грн, або на 91%. Це обумовлено нарощенням операційних доходів, які збільшились на 0,9 млрд грн, або на 14%, а також позитивним результатом переоцінки ОВДП з індексованою вартістю на 1,2 млрд грн.

Нагадаємо, рейтинг банків за кількістю відділень очолює Ощадбанк. Станом на 1 січня,в Україні налічувалося 1181відділення цього банку.

Раніше повідомлялося, що Ощадбанк за погодженням із Координаційним штабом із питань внутрішньо переміщених осіб відмовився від проведення фізичної ідентифікації соціальних виплат і пенсій ВПО.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: банкибанкОщадбанкприбыльдоходы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі