Крафін – це надзвичайно смачна та оригінальна випічка, яка стане прикрасою вашого великоднього столу.

В основі випічки – здобне дріжджове тісто, змащене розм’якшеним вершковим маслом. У пасці за цим рецептом зазвичай дуже багато сухофруктів та горішків. Також часто до неї додають цедру цитрусових, яка надає просто дивовижний аромат.

Інгредієнти:

Для опари:

  • сухі дріжджі – 7 г
  • тепле молоко – 170 г
  • цукор – 20 г
  • борошно – 140 г

Для тіста:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 80-100 г
  • вершкове масло – 65 г
  • борошно – 250 г
  • мелений кардамон – 0,5 ч. л. (можна ще менше)
  • мелена куркума – на кінчику ножа

Начинка:

  • родзинки – 150-170 г
  • цедра 1 лимона
  • ром або коньяк
  • цукати – 150-170 г
  • мелений мигдаль – 50-70 г
  • вершкове масло – 75 г

Вам ще знадобиться:

  • вершкове масло – 10 г
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 20 мл
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

1. У сухій мисці змішуємо: дріжджі, цукор та тепле молоко. Добре перемішуємо. Має розтанути цукор та дріжджі.

2. Просіюємо борошно через сито та додаємо у дріжджі з молоком. Ретельно перемішуємо ложкою, щоб не було грудочок. Накриваємо харчовою плівкою або вологим рушником і ставимо у тепле темне місце на 1 годину. Опара повинна збільшитися у розмірі.

3. У окремій мисці змішуємо цукор, сіль та яйця. На цьому етапі ліпше використовувати міксер. Маса повинна вийти пишною та світлою. Додаємо до суміші куркуму та кардамон і знову перемішуємо.

4. Додаємо цукрово-яєчну суміш до опари та обережно перемішуємо ложкою.

5. Просіюємо муку та частинами додаємо до тіста перемішуючи. Коли тісто стало цупким, вимішуємо його трохи руками.

6. Тепер важливий момент – треба вмішати м’яке вершкове масло у тісто. Для цього беремо невеликими шматочками масло і вмішуємо. У нас повинна вийти ніжна текстура тіста, яке не липне до рук. Збираємо тісто у кулю і кладемо до миски, накриваємо рушником і ставимо у темне тепле місце 1 – 1,5 години.

7. Ошпарюємо родзинки окропом, зціджуємо, додаємо до них цедру та заливаємо солодким алкоголем. Його можна замінити їх апельсиновим соком.

8. Коли час мине і тісто підійде, розділяємо його на дві частини, але якщо форми невеликі, то на три.

9. Беремо одну частину тіста та розкочуємо качалкою у тонкий пласт, але стежимо, щоб воно під час розкачування не рвалося.

10. Змащуємо розкатане тісто м’яким вершковим маслом, посипаємо зверху меленим мигдалем та викладаємо сухофрукти.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

11. Тепер скручуємо тісто із сухофруктами у трубочку, як на сінабони.

12. Настав найважливіший момент – сформувати крафіни. Для цього розрізаємо вашу трубочку навпіл, але один край не дорізаємо до кінця.

13. Формуємо кульку, накручуючи розрізане тісто, та кладемо до форми, як на фото.

14. Випікаємо ваші крафіни у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 35-55 хвилин. Тут все залежить від розміру нашої паски. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Популярне: