close-btn

У яку криптовалюту радить інвестувати «Вовк з Волл-стріт»

Джордан Белфорт поділився своїми думками щодо деяких найпривабливіших тем у фінансовому світі сьогодні: Біткоїн, NFT та копійчані акції

У яку криптовалюту радить інвестувати «Вовк з Волл-стріт»

У яку криптовалюту радить інвестувати «Вовк з Волл-стріт» Фото згенеровано за допомогою chat.openai.com, freepik.com

Джордан Белфорт, відомий як «Вовк з Волл-стріт», не новачок у світі фінансів та інвестицій. Він став відомим завдяки своїй участі в махінаціях з цінними паперами та фінансових злочинах протягом 1990-х років.

Біткоїн як «масове божевілля»

Спочатку Белфорт скептично ставився до криптовалют, називаючи їх «божевільною масовою оманою». Однак його точка зору змінилася, особливо щодо Біткоїна та Ethereum (ETH). Він визнає свій минулий скептицизм, пояснюючи його маніпуляціями на ранніх криптовалютних ринках.

Хоча Белфорт залишається критично налаштованим до багатьох криптовалют і проєктів, зараз він розглядає Біткоїн як елегантне рішення, зокрема, як засіб збереження вартості. Його довгострокова віра в BTC узгоджується зі зростаючим інституційним інтересом, незважаючи на визнання волатильності та невизначеності, пов’язаних з ним.

Цікаве по темі: Жінки vs чоловіки: головна різниця підходів до інвестицій

«Я думаю, що Біткоїн зараз дійсно утвердився, принаймні, як ми бачимо з усіх цих поспішних спроб великих установ створити біржові фонди. І з’явилося багато інституційного спонсорства. І я думаю, що це чудовий індикатор для Біткоїна, – сказав він. – І хоча Ethereum поки має менше уваги. Я однозначно вважаю його легітимним. Я не думаю, що Ethereum – це шахрайство».

Белфорт додав, що спробував себе в ролі криптотрейдера на менш відомих токенах, але втратив всі вкладені гроші. І не заробив жодного центу з крипти. Він наголосив, що він більше «гравець на довготривалі дистанції», і не варто торгувати Біткоїном, якщо людина не експерт в цій галузі.

Скептицизм щодо NFT

Коли справа доходить до не взаємозамінних токенів (NFT), Белфорт залишається скептиком. Він пригадує, що отримував пропозиції створити власні NFT, але зрештою вирішив не продовжувати через побоювання щодо їхньої довгострокової цінності.

«Я ніколи не продавав їх. Наприклад, мені пропонували, як ви можете собі уявити, багато разів зробити NFts вовка, так? І я міг би швидко заробити на цьому 20-30 мільйонів доларів, але так і не зробив цього. Я був дуже близький до того, щоб спробувати. Але щоразу, коли я доходив до фінішної прямої, я думав: «Я просто не бачу, як це не перетвориться на катастрофц». Зрештою, я не бачив, як він збереже свою цінність», – сказав «Вовк з Волл-стріт».

Незважаючи на те, що він бачив, як люди заробляють мільйони на токенах, він ставить під сумнів стійкість цих інвестицій і застерігає від потенційних втрат.

Чи мають копійчані акції потенціал

Як людина, добре обізнана зі світом копійчаних акцій, Белфорт вважає більшість копійчаних акцій «сміттям», яке в першу чергу призначене для того, щоб приносити користь емітентам, а не інвесторам. Визнаючи рідкісні історії успіху, він застерігає від притаманних ринку ризиків та маніпулятивних практик.

Також читайте: Улюблені книги Воррена Баффета: 7 рекомендацій для кожного інвестора

Белфорт підкреслює різницю між ціною акцій та фундаментальними показниками компанії, стверджуючи, що інвестори повинні надавати перевагу фундаментальним показникам компанії, а не її поточній ціні. Він рекомендує уникати ризикованих ставок на копійчані акції і пропонує розподілити свої інвестиції між різними акціями на довгострокову перспективу.

Індексні фонди для довгострокового інвестування

Визнаючи потенціал певних активів, таких як Біткоїн та Ethereum, Белфорт залишається обережним, виступаючи за розумний підхід до інвестування. Він притримується довгострокової стратегії, орієнтованої на індексний фонд S&P 500.

«Переважна більшість ваших грошей має бути в індексному фонді S&P 500, який виплачує дивіденди, які ви реінвестуєте. Ось де повинна бути основна частина ваших грошей», – наголошує він.

Але при тому, додає, що криптовалюта, зокрема Біткоїн, чудовий варіант для диверсифікації інвестиційного портфеля. Але з умовою, що криптовалюта буде займати невеликий відсоток загального портфелю.

Белфорт обіцяє дослідити ці концепції більш детально у своїй майбутній книзі «Вовк інвестування». Його мета – надати індивідуальним інвесторам дорожню карту, яка допоможе їм зорієнтуватися в складнощах Волл-стріт і потенційно досягти високих прибутків.

Раніше ми писали, які статки «Вовка з Волл-стріт» у 2024 році. Участь Белфорта в різноманітних високоприбуткових інвестиційних продуктах призвела до того, що станом на лютий 2024 року, за даними caknowledge, його статки оцінюються в $115 млн, тоді як видання Medium дає оцінку від 100 до 134 млн доларів. Це означає, що його статки скоротилися на $19 млн з часу попереднього звіту.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Коли зʼявляться ETF на базі альткоїнів – прогноз експерта

Біткоїн став необхідним фінансовим інструментом: звіт МВФ

Що таке Біла Книга криптовалюти та як її аналізувати

За матеріалами: Finbold.

google news