RU
 

Путіна треба спустити з неба на землю - Зеленський

Текст: ,  19 квітня 2024, 18:38
0
4359
Путіна треба спустити з неба на землю - Зеленський
Фото: Пресслужба президента України
Володимир Зеленський виступив під час засідання Ради Україна-НАТО

Для цього українцям потрібні системи ППО Patriot, артилерійські снаряди, далекобійна зброя, авіація і швидкість постачань, зазначив президент.

Україна може спустити Росію і її лідера Володимира Путіна "з неба на землю", але для цього потрібно задовольнити п’ять нагальних потреб ЗСУ. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час засідання Ради Україна-НАТО у п’ятницю, 19 квітня.

За його словами, українцям потрібні системи ППО Patriot, артилерійські снаряди, далекобійна зброя, авіація і швидкість постачань.

"Ми говоримо про це прямо: для оборони нам потрібно ще сім Patriot або подібних систем ППО, і це мінімальна кількість. Вони можуть врятувати безліч життів і реально змінити ситуацію. У вас є такі системи. Будь ласка", – сказав президент.

Зеленський нагадав, що вже давно йде розмова про 1 млн артилерійських снарядів для України. За його словами, їх треба нарешті доставити на передову.

Також ЗСУ потребують більше далекобійної зброї – ракет і артилерії.

"Це абсурдно, коли партнери бояться своєї сили. Що більше в руках наших бійців далекобійної зброї, то ближчий мир. На лінії фронту зараз дуже потрібні ракети великої дальності та артилерія", – зазначив він.

Президент нагадав, що Україна потребує сучасної авіації. На поточний момент існує коаліція винищувачів, тому потрібна достатня кількість літаків, щоб реально подолати російський повітряний флот.

"Справа не в кількості обіцянок, а в реальній кількості літаків у небі", – підкреслив глава держави.

"І п'яте – це швидкість. Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень. Прошу вас якнайшвидше розглянути наше прохання про вашу рішучість – кожен із його елементів", – заявив Зеленський.

Він додав, що українське небо має знову стати безпечним і "Путіна треба спустити з неба на землю".

"Це реально. І це повністю залежить від вашого вибору. Це вибір, чи справді життя всюди однаково цінне. Це вибір, чи однаково ви ставитеся до всіх партнерів. Вибір, чи справді ми союзники", – резюмував президент.

Раніше стало відомо, що Німеччина передасть Україні додаткову систему ППО Patriot. Інформацію підтвердив президент Володимир Зеленський після розмови з канцлером Олафом Шольцом.

А напередодні з'явилась інформація, що Німеччина знайшла ще шість систем Patriot для України.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Зеленський оцінив просування росіян на Харківщині
З'явилися подробиці атаки БПЛА на Новоросійськ
Затримано зрадника, який "зливав" росіянам позиції ППО на Харківщині
Росіяни вночі обстріляли Нікополь, пошкоджений багатоквартирний будинок
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинавойнаНАТОНАТО-УкраинаПутинвидеоВладимир ПутинВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі