Марнотратство на Одещині: в регіоні скасували тендерів на 6 мільйонів

Всього на Одещині перевірили 21 тендерну закупівлю

Засідання робочої групи "Прозорість і Підзвітність" стало нагальним кроком у боротьбі з марнотратством. За результатами роботи, скасовано 7 тендерних закупівель на загальну суму понад 6 мільйонів гривень. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

На засіданні, де брали участь представники органів місцевого самоврядування, правоохоронні органи та громадськість, розглядались випадки марнотратних закупівель, включаючи завищені ціни на генератори, не термінові ремонти доріг, а також закупку дерев. Всього було розглянуто 21 тендерну закупівлю.

На основі результатів засідання:

  • скасовано 7 тендерних закупівель на загальну суму 6 099 054 грн;

  • замовниками вжито заходів зі зниження вартості предмета закупівлі на суму 150 000 грн.

  • Загальна сума зекономлених коштів складає 6 249 054 грн.

  • Також поставлено на паузу реалізацію 4 проєктів на суму 3 327 401 грн.

Всі зібрані матеріали вже передані до правоохоронних органів для подальшого розслідування.

Нагадаємо, прокурори запобігли безпідставним витратам майже 38 млн грн з бюджету. В грудні 2022 року між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради та підприємством був підписаний договір на капітальний ремонт елементів благоустрою міста, але прокурори виявили порушення у процедурі закупівлі. Кошти з місцевого бюджету на 2023 рік не передбачали цих витрат, порушуючи вимоги Бюджетного кодексу України.

Раніше, в Одесі під час засідання групи “Прозорість і підзвітність” Одеської обласної адміністрації зекономлених понад 370 500 000 коштів на тендерах. Серед скасованих тендерів, зокрема завищені закупівлі харчових продуктів, меблів, автівок, розробка документації, не термінові ремонти та інше.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Людмила

20 квітня 2024, 00:55

Можно сэкономить и все тендеры поотменять. Кучу денег сэкономим. Но в следующем квартале придется деньги печатать и доллар будет по сто. Мы к этому уже движемся. Дайте возможность людям работать , получать зарплату и платить налоги. А для этого нужны и тендеры и брусчатка и асфальт, ремонты и прочее.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися