Головна Новини Суспільство Війна з Росією Добре попрацювали інженери. Буданов розкрив таємницю, чим був збитий Ту-22М3
commentss НОВИНИ Всі новини

Добре попрацювали інженери. Буданов розкрив таємницю, чим був збитий Ту-22М3

Голова розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, чим був збитий російський бомбардувальник Ту-22М3. За його словами, була застосована система, яку інженери зуміли виготовити з нуля

19 квітня 2024, 20:14
Поділіться публікацією:

Очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов привідкрив таємницю, чим же був збитий російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3. За його словами, цього разу Збройними силами України була використана система, яку виготовили з нуля, використовуючи старі складові.

Добре попрацювали інженери. Буданов розкрив таємницю, чим був збитий Ту-22М3

Ту-22М3

"Дещо модернізували. Інженери гарно попрацювали, повірте",
- відзначив голова ГУР.

Разом з тим, "Громадське", яке посилається на власні джерела, які знайомі із ходом операції, відзначає, що російський бомбардувальник був збитий за допомогою ЗРК С-200, який був ще розроблений у часи Радянського Союзу.

При цьому, як підкреслив військовий експерт Defence Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо", щоб збити російський бомбардувальник на великій відстані у 300 км, радянські установки було потрібно кардинально переробити. Тобто, за його словами, грубо кажучи, після таких модернізацій від радянського комплексу мало не залишитися нічого. Він припустив, що інженери в С-200 замінили не тільки бойову частину, а і покращили електроніку та збільшили саму дальність польоту. Окрім того, додав Киричевський, очевидно, стаціонарний радянський С-200 переробили на мобільний.

Киричевський підкреслив, що є підстави говорити про те, що мова йде про дійсно унікальну розробку, з якої і збили російський бомбардувальник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 19 квітня Україна вперше зуміла збити російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3. Як відзначив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, мова йде про філігранну роботу та унікальну операцію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини