Україна у першому кварталі експортувала агропродукції на $6,5 млрд

Найбільше зростання демонстрували мед та плодово-ягідна група товарів.
Україна у першому кварталі експортувала агропродукції на $6,5 млрд
Alexander Mils / unsplash.com

За перший квартал 2024 року експорт української агропродукції становив близько 6,5 млрд дол., що на 4% менше від аналогічних показників минулого року.

Про це повідомляє прес-служба Української асоціації аграрного експорту (УААЕ) із посиланням на дані Державної митної служби.

Зокрема, ситуація щодо експорту агропродукції виглядає наступним чином.

Так, в УААЕ зазначають, що за січень-березень зросли на 20% доходи від реалізації м'яса та субпродуктів, у тому числі готових та консервів, до 243 млн дол.

А ось експорт молочки впав на 16% до 43 млн дол. Основними товарами цієї групи стали сухе та згущене молоко, а також сири.

Читайте також:

За рахунок збільшення кількості експорту яєць (понад 15 тис. тонн) вдалося виручити 17 млн дол.

Також збільшився продаж українського меду на 39% на суму 44 млн дол. Це пов'язано зі збільшенням його вивезення на 93% майже до 23 тис. тонн.

Відзначається і зростання доходів від плодів, ягід та горіхів, які збільшились на 47% до 87 млн дол. Левову частку експорту у цій групі склали волоські горіхи та заморожені ягоди і фрукти.

Українська Асоціація Аграрного Експорту повідомляє, що ринок ЄС зберігає статус основного збуту української агропродовольчої продукції. Однак обмеження на імпорт українських сільгосппродуктів до Євросоюзу, які набирають чинності у червні, можуть погіршити ситуацію. Тому експерти УААЕ рекомендують українським аграріям уже зараз проводити активну роботу з диверсифікації збуту, зокрема на ринки країн Африки, Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

Раніше ми писали , що у січні-березні до країни імпортували товари на суму $16 млрд, а експортували – на суму $10 млрд.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK