close-btn

Telegram починає виплачувати криптовалюту власникам каналів — Дуров

Telegram переходить на TON, планує підтримувати токенізовані емодзі та стікери NFT

Telegram починає виплачувати криптовалюту власникам каналів — Дуров.

Telegram починає виплачувати криптовалюту власникам каналів — Дуров. Фото: unsplash.com

Про це та інші нововведення розповів Павло Дуров на конференції Token2049 у Дубаї.

За його словами, вже сьогодні, 19 квітня, почнуться перші виплати в TON за рекламу адміністраторам Telegram-каналів. Крім того, з наступного тижня користувачі зможуть залишати чайові адміністраторам в TON, а контент-мейкери отримуватимуть частину доходу.

Також за допомогою монети можна буде купувати та продавати стикери у вигляді NFT, при цьому 95% від виручки отримуватимуть художники, які створюють зображення. У Telegram також з’являться міні-додатки, де користувачі зможуть купувати контент за криптовалюту. Користувачі також зможуть ділитися TON з іншими контактами в листуванні.

«Уявіть, що хтось володів цією наліпкою як NFT, коли вона з’явилася кілька років тому. Я думаю, що ціна зростає разом зі складністю. Те, з чим ми знову зіткнулися, — стикери дуже, дуже популярні», — зазначив Павло Дуров, засновник Telegram.

Він зазначив, що відвідувачі месенджера також зможуть входити в свої акаунти за допомогою криптовалютних гаманців. Крім того, незабаром з’явиться можливість реєструвати права на ім’я акаунта, щоб користувачі могли продати його за бажанням.

Цікаве по темі: Якою часткою toncoin буде володіти Telegram

За словами засновника Telegram, всі нововведення будуть доступні всім користувачам, а для використання нових функцій не потрібні навички програмування.

«Вперше в історії соціальних мереж ви можете безпосередньо володіти своїм іменем користувача, продавати його, виставляти на аукціон, купувати кілька імен користувачів і приєднувати їх до свого облікового запису».

Нещодавно TON з’явився в списку блокчейн-мереж, на яких працює найбільший за капіталізацією стейблкоїн. Перші чутки про запуск USDT на блокчейні TON з’явилися на початку квітня, коли було анонсовано спільний виступ засновника Telegram Дурова і голови Tether Паоло Ардойно на криптоконференції в Дубаї.

Раніше ми писали, що Telegram запроваджує редактор наліпок. За його допомогою користувачі можуть створювати поодинокі наліпки або цілі набори, не виходячи з месенджера. Детальніше читайте тут.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

У Telegram можна буде входити по відбитку долоні

Telegram запровадить обмеження для деяких користувачів

Скільки зароблятимуть власники Telegram-каналів на рекламі — програма

За матеріалами crypto.news, cointelegraph.com.

google news