Головна Новини Світ Росія Витрати на війну ростуть. РФ засекретила понад 20% бюджетних розходів
commentss НОВИНИ Всі новини

Витрати на війну ростуть. РФ засекретила понад 20% бюджетних розходів

У 2023 році уряд РФ засекретив суму бюджетних видатків, яка стала рекордною за останні 20 років

19 квітня 2024, 21:12
Поділіться публікацією:

Російська влада продовжує нарощувати секретні витрати федерального бюджету. Таким чином Кремль приховує гігантські витрати на війну з Україною.

Витрати на війну ростуть. РФ засекретила понад 20% бюджетних розходів

Росія збільшує витрати на війну проти України. Фото з відкритих джерел

Як пише видання "РБК", війна проти України вже обійшлася російським платникам податків у 10 трлн рублів. У 2024 році росіяни заплатять за агресію своєї країни ще 11 трлн рублів.

Видання зазначає, що у 2023 році практично кожен четвертий рубль, витрачений урядом Росії, пішов на засекречені статті бюджетних видатків. Частка секретних витрат російського уряду (22,6% річного бюджету) минулого року стала рекордною за два десятиліття доступної статистики, яка ведеться в РФ з 2005 року. Загальна сума засекречених витрат РФ на війну у 2023 році досягла 7,33 трильйона рублів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що армії країн Європи скорочуються на тлі потенційних загроз з боку Росії, Ірану та Північної Кореї. Як пише видання The Economist, країни Заходу здебільшого відмовилися від строкової служби, запровадивши службу за контрактом, оскільки більшість конфліктів, в яких вони брали участь після Другої світової війни, були локального рівня на кшталт операцій в Афганістані та Іраку.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що Україна може програти війну до кінця цього року, якщо США не нададуть ЗСУ більше допомоги. "Існує цілком реальний ризик того, що українці можуть програти на полі бою до кінця 2024 року або, принаймні, дадуть стати Путіну в становище, коли він зможе диктувати умови політичного врегулювання", — заявив директор ЦРУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rbc.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор Віктор

19 квітня 2024, 21:05

"Розходів"...Вчить мову, писаки.


Новини