Наука

Марсохід продовжує просуватися вздовж верхнього хребта Гедіз Валліс

0

Curiosity продовжує просуватися вздовж краю верхнього хребта Гедіз-Валліс, досліджуючи зламану корінну породу в нашому робочому місці та отримуючи зображення відкладень хребта, коли марсохід їде на південь.

Сьогоднішній план із двома солями зосереджувався на DRT, контактній науці та водінні на першому солі, а потім ненаціленому дистанційному зондуванні на другому солі. Команда повинна була прийняти деякі рішення на початку планування щодо того, їздити на першому чи другому етапі цього плану, і як це вплине на майбутні вихідні.

Як виявилося, команда змогла розмістити всі необхідні дії з контактної науки та дистанційного зондування на першому солі, на додаток до приводу на першому солі, що означає, що ми зможемо передавати більше інформації про нашу кінцеву лінію. -місце за кермом, щоб краще планувати вихідні. Плани на вихідні надають можливості для багатьох чудових контактних наук, тому буде дуже корисно мати ці додаткові дані для планування.

Це означає, що перший сол цього плану повністю завантажений! План починається з роботи DRT, щоб відкрити свіжу поверхню на меті корінної породи «Озеро Тілден», після чого інтегрується APXS для дослідження її складу. Потім тематична група «Геологія» запланувала кілька годин дистанційного зондування, включно з ChemCam LIBS на базовій цілі «Curry Village», яка має текстуру «луски дракона» (або «сліди шин»), схожу на те, що ми спостерігали в попередній робочій області. .

Цей великий блок дистанційного зондування також включає мозаїку ChemCam на далеку відстань RMI для оцінки стратиграфії на хребті Гедіз Валліс і віддаленому бухті Кукенан. Ці RMI-зображення на великій відстані показують багато деталей про віддалені цілі, як-от різноманітність уламків на хребті Гедіз Валліс, як видно на зображенні вище.

План також включає низку заходів Mastcam для характеристики місцевих текстур, осадових структур, темних порід і піщаних еолових форм дна (відомих як поперечні еолові хребти, також TARs) у сусідньому жолобі. Екологічна тематична група також запланувала заходи з моніторингу руху дрібних фракцій на палубі марсохода, пошуку пилових дияволів і моніторингу атмосферного пилу.

Після цього великого блоку дистанційного зондування Curiosity використає MAHLI для зображення контактної наукової цілі, а потім продовжить рух на південь. Друге рішення включає нецільові дії, такі як автономно вибрана ціль ChemCam AEGIS, додатковий моніторинг палуби Navcam і спостереження Navcam прямої видимості. Після поїздки ми зробимо зображення після поїздки, щоб підготуватися до наступного плану.

Comments

Comments are closed.