Військовослужбовець з Дніпра після ампутації ніг пройшов навчання і здав на водійські права

У Дніпрі 25-річний військовослужбовець після важкої операції та реабілітації здійснив власну мрію – отримав водійське посвідчення.

Дніпрянин Олександр добровольцем пішов боронити Україну з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів. Воював на Донецькому, Луганському, Харківському та Запорізькому напрямках. Під час виконання чергового бойового завдання підірвався на міні та отримав важке поранення.

«Спершу ампутаці, коли я обламав собі ноги. Наклав турнікети, а потім в лікарні ампутація. Мене стабілізували, лікарі врятували одне коліно», – розповів військовослужбовець Олександр.

Ампутація двох кінцівок не відібрала у захисника бажання жити. Чоловік давно  мріяв отримати водійське посвідчення і, коли з’явився вільний час, взявся реалізовувати поставлені цілі.

«Це ще один крок до нормального життя. Я не буду залежати від транспорту чи людей які мене будуть постійно возити. Буду звикати до самостійності, ставати незалежним і з кожним кроком мобільним», – зазначив Олександр.

Теоретичну частину захисник склав вдало. Практика також далася легко. Щоб отримати омріяне водійське посвідчення військовий навчався 11 тижнів.

«Особи з інвалідністю зможуть навчатися всі – громадяни, а також захисники та захисниці. Це дуже зручно для них, тому що створені всі умови, щоб вони почувалися себе комфортно. В нас повністю адаптовані навчальні класи, та автомобілі для цих осіб, де вони зможуть проходити цю підготовку. І після звертатися до територіальних сервісних центрів на території України», – зазначив начальник регіонального сервісного центру у Дніпропетровській та Запорізькій областях Володимир Степанов.

Детальніше про те, як записатися на курси з водіння людям з інвалідністю дивіться в сюжеті Відкритого.

Журналістка: Антоніна Чуйко

Оператор: Юрій Смірнов

Підписуйтеся на наш Youtube-канал! Там на вас чекає ще більше відео.

Теги: , , , ,