Головна Новини Світ США У США назвали головного союзника армії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали головного союзника армії РФ

Китай є найбільшим постачальником військово-промислового комплексу Росії

19 квітня 2024, 22:14
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував Китай за підтримку військової промисловості РФ.

У США назвали головного союзника армії РФ

Блінкен розкритикував Китай за підтримку РФ. Фото з відкритих джерел

За словами Ентоні Блінкена, Пекін є найбільшим постачальником критично важливих компонентів для російської армії, яка веде війну проти України.

У ході прес-конференції після закінчення зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 глава Держдепу США наголосив, що підтримка Китаєм російського ВПК створює найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни.

"Коли йдеться про оборонно-промисловий комплекс РФ, основним постачальником на даний момент є Китай. Ми бачимо, як КНР ділиться верстатами, напівпровідниками, іншими товарами подвійного призначення, які допомогли Росії відновити оборонно-промислову галузь", – заявив Ентоні Блінкен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що армії країн Європи скорочуються на тлі потенційних загроз з боку Росії, Ірану та Північної Кореї. Як пише видання The Economist, країни Заходу здебільшого відмовилися від строкової служби, запровадивши службу за контрактом, оскільки більшість конфліктів, в яких вони брали участь після Другої світової війни, були локального рівня на кшталт операцій в Афганістані та Іраку.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що Україна може програти війну до кінця цього року, якщо США не нададуть ЗСУ більше допомоги. "Існує цілком реальний ризик того, що українці можуть програти на полі бою до кінця 2024 року або, принаймні, дадуть стати Путіну в становище, коли він зможе диктувати умови політичного врегулювання", — заявив директор ЦРУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини