Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ніхто не хоче працювати на ворога. Окупанти змушені завозити лікарів з Якутії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ніхто не хоче працювати на ворога. Окупанти змушені завозити лікарів з Якутії

На окупованих територіях не вистачає медиків, їх привозять з РФ

19 квітня 2024, 23:07
Поділіться публікацією:

Через брак медиків на тимчасово окупованих територіях російські загарбники продовжують привозити медичні бригади з усіх регіонів Росії.

Ніхто не хоче працювати на ворога. Окупанти змушені завозити лікарів з Якутії

В окупантів – дефіцит медиків. Фото з відкритих джерел

За даними Центру національного спротиву, лікарі із Якутії на Донбасі вдаються до виправлення складних офтальмологічних захворювань. Також на окуповані території України приїжджають "спеціалісти" з Карелії, щоби практикуватися в медицині.

Як повідомляє Центр спротиву, щоб виправити ситуацію із браком медичних працівників, окупанти впроваджують програми “Земський лікар” і “земський фельдшер”, які передбачають високі зарплати та різні премії, але й вони не працюють.

Зазначається, що більшість українських медиків, які опинилися в окупації, відмовляються від колаборації з ворогом, через що йому доводиться привозити спеціалістів з найвіддаленіших куточків Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що армії країн Європи скорочуються на тлі потенційних загроз з боку Росії, Ірану та Північної Кореї. Як пише видання The Economist, країни Заходу здебільшого відмовилися від строкової служби, запровадивши службу за контрактом, оскільки більшість конфліктів, в яких вони брали участь після Другої світової війни, були локального рівня на кшталт операцій в Афганістані та Іраку.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що Україна може програти війну до кінця цього року, якщо США не нададуть ЗСУ більше допомоги. "Існує цілком реальний ризик того, що українці можуть програти на полі бою до кінця 2024 року або, принаймні, дадуть стати Путіну в становище, коли він зможе диктувати умови політичного врегулювання", — заявив директор ЦРУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини