Путін — не президент: удар по кремлівському режиму посилило рішення ПАРЄ (ВІДЕО)

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Путін — нелегітимний, а Російська православна церква (РПЦ) — інструмент пропаганди та впливу Кремля. Такі тези резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, яку ухвалили 17 квітня. У ПАРЄ закликали всі держави “застосувати до режиму Володимира Путіна чинне законодавство щодо боротьби з відмиванням грошей, спрямоване на протидію організованій злочинності та фінансуванню тероризму”, повідомляє FREEДОМ.

Російська влада несе пряму відповідальність за смерть опозиціонера Олексія Навального, а цивілізований світ повинен протистояти тоталітарному режиму Володимира Путіна і його війні проти демократії.  Такі тези резолюції ПАРЄ “Смерть Олексія Навального і необхідність протистояти тоталітарному режиму Володимира Путіна та його війні проти демократії”, ухваленої 17 квітня.

“Асамблея вкотре підтвердила, що за Путіна РФ перетворилася на фактичну диктатуру, і закликала: офіційно визнати нелегітимність Путіна як президента Росії; посилити режим санкцій проти Росії як держави-спонсора тероризму, а також проти режиму Лукашенка в Білорусі; визнати РПЦ інструментом російського впливу та пропаганди, що не має нічого спільного зі свободою віросповідання і висловлення поглядів”, — повідомила членкиня української делегації в ПАРЄ, народна депутатка України Євгенія Кравчук.

Крім того, Асамблея закликала до створення міжнародного механізму компенсації жертвам російської агресії проти України, до якого увійдуть заморожені російські активи.  Депутати наполягають — Росію необхідно притягнути й до відповідальності за систематичне застосування тортур щодо українських військовополонених і політв’язнів. Парламентарії 46 країн — членів ПАРЄ — наголошують на припиненні будь-яких контактів із російським диктатором, окрім владнання гуманітарних питань.

“На початку Путіна ще терпіли як начебто легітимного президента, а насправді Заходу просто потрібно було з кимось розмовляти, з кимось, хто володіє ядерною кнопкою і такою великою територією. А зараз він є людиною досить нерукоподатною, а підсумки його “виборів” пристойні країни взяли лише до відома. Це означає: так, ми розуміємо, що ця людина ще раз призначила себе президентом Росії”, — прокоментував політтехнолог Ростислав Мурзагулов.

А ось західна преса давно не шанує російського диктатора. “Божевільний Влад” (західне скорочення від “Володимир”), параноїк, тиран і деспот — епітети, якими нагороджують Путіна європейські журналісти. Ось лише кілька цитат зі статті британського таблоїда The Sun про репресії режиму щодо російських учених, які розробляють гіперзвукові ракети:

  • “Параноїка Путіна охопила шпигуноманія після арешту щонайменше 12 провідних учених у галузі гіперзвукових ракет за підозрою в “державній зраді”.
  • “Старіючий 71-річний тиран виявляє особисту зацікавленість в арештах, оскільки переконаний, що зрадники діляться його ракетними секретами із Заходом”.
  • “Ці випадки розглядаються як доказ зростаючої параної Божевільного Влада”.

А так про одержимість російського диктатора пошуками “українського сліду” в теракті в підмосковному “Крокус Сіті Холі” написали журналісти німецького видання Bild:

“Кремлівському деспоту швидко знадобився хтось, кого можна було б звинуватити, щоб приховати той факт, що його всюдисуща поліцейська держава не змогла запобігти нападу і проігнорувала попередження про активність ІДІЛ у Москві… Підозрюваних у тероризмі піддали найжахливішим тортурам і публічно виставили на загальний огляд… Цією збоченою і нелюдською жорстокістю Путін хоче показати, що він тримає ситуацію під контролем”.

Після фейкових російських виборів іноземні видання перестали називати Путіна “президентом”. Найстриманіші ЗМІ називають його “главою Кремля”.

“З 1 квітня в Росії, як це завжди буває навесні, буде призвано близько 150 тис. призовників на основну військову службу. Відповідний указ глави Кремля Володимира Путіна було опубліковано в неділю в Москві”, — пише видання Sueddeutsche Zeitung.

У тому, що Путіну не вдасться уникнути покарання і в юридичній площині, впевнена глава Міжнародного кримінального суду Томоко Акане. У МКС заявили, що продовжують працювати над збором доказів злочинів Росії в Україні, попри складнощі з фізичним арештом диктатора.

Читайте також: “Це важливо для історичної справедливості”: підсумки весняної сесії ПАРЄ підбиваємо з Єлизаветою Ясько

Нагадаємо, весняна сесія ПАРЄ відбувалася у Страсбурзі (Франція) з 15 по 19 квітня. Тема України та протидії російській агресії була ключовою:

Читайте також: В ПАРЄ показали справжнє ставлення до путінського режиму: на важливі моменти звернув увагу Гончаренко

Прямий ефір