RU
 

Питання часу: у Держдепі переконані, що активи РФ підуть Україні

Текст: ,  20 квітня 2024, 06:26
0
987
Питання часу: у Держдепі переконані, що активи РФ підуть Україні
Фото: Getty Images
Держсекретар США Ентоні Блінкен

Держсекретар США не сумнівається, що заморожені російські активи будуть використані для відновлення України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що російські заморожені активи "рано чи пізно" будуть використані на користь України відповідно до міжнародного права. Про це Блінкен сказав у п'ятницю, 19 квітня, за підсумками зустрічі глав МЗС G7, передає Інтерфакс-Україна.

"На порядку денному також було питання з пошуком рішення щодо використання російських активів для України. (...) Важливо мати можливість використовувати ці активи для допомоги відновленню України. Це те, що так чи інакше, рано чи пізно станеться", - сказав Блінкен.

За його словами, у G7 "працюють над тим, щоб досягти в цьому плані угоди відповідно до міжнародного права, відповідно до законів інших країн".

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн Великої сімки схвалили заяву за підсумками зустрічі на острові Капрі в Італії. Питання передачі Україні активів РФ відклали до червня на прохання лідерів країн G7. 

Раніше міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що Сполучені Штати спільно з іншими країнами "Великої сімки" вивчають низку варіантів передачі Україні заморожених активів РФ. Мова йде про майже 300 млрд доларів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Названа кількість зруйнованих будинків в Україні
На Вінниччині від вибуху загинуло двоє юнаків
Кремль заявив про "ескалацію" після слів Камерона
Рейтинг свободи слова: Україна за рік піднялась на 18 позицій
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: активы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі