Помірний дощ: якою буде погода у Дніпрі 20 квітня

У Дніпрі 20 квітня очікується хмарна погода з дощем.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогноз погоди у Дніпрі

20 квітня у Дніпрі буде хмарно, очікується помірний дощ. Температура повітря +14…+16 градусів. Вітер північно-східний, силою 7-12 метрів на секунду.

Прогноз погоди в Україні

“У суботу на півдні та в центрі країни очікуються грози, в решті областей — невеликі дощі. Перепочити від затяжних дощів зможуть лише жителі Закарпаття, Донецької, Луганської, Київської, Сумської та Чернігівської областей. Найтепліше буде на сході — вдень повітря тут прогріється до +17…+20, уночі — до +5…+8. У південних, північних і центральних областях термометри покажуть удень +14…+16, у західних — +11…+14, проте ночі тут будуть холодними, місцями із заморозками до -3”, – повідомили в Укргідрометцентрі.

Помірний дощ: якою буде погода у Дніпрі 20 квітня

Народні прикмети й традиції на 20 квітня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • блискавка означає, що день буде ясним;
  • квіти маргариток схилилися до землі — чекайте на дощ;
  • з’явилися квіти первоцвіту — буде теплим травень;
  • на ялині багато шишок — буде великий урожай пшениці.

Стіл на Федора було заведено застеляти білою скатертиною, ставити хліб та сіль, а біля ікон запалювати свічку. Після цього вся родина сідала і молилася за врожай.

20 квітня в Україні та світі

Помірний дощ: якою буде погода у Дніпрі 20 квітня

20 квітня в Україні святкують Український день довкілля. Під час події щороку відбуваються різноманітні заходи, наприклад, висаджування дерев. Припадає вона на третю суботу квітня. Нині гостро стоїть проблема захисту довкілля і не лише перед Україною, але й перед кожною країною. Найголовніша причина — ставлення людей до довкілля. На жаль, через сучасний темп життя ми не завжди маємо змогу зупинитися, роззирнутися й усвідомити, що природа благає нас про допомогу.

Також сьогодні День китайської мови. Свято було встановлено 2010 року за ініціативи ООН, щоб вшанувати мовне і культурне різноманіття. Китайська мова входить до переліку сино-тибетської мовної сім’ї. Вона вважається однією з найстаріших на планеті. Науковці розділяють історію розвитку китайської мови на три основних періоди: древній, середній та сучасний.

Ще 20 квітня відзначають Міжнародний день цирку. Свято було створене за ініціативи Всесвітньої федерації цирку 2010 року. Цирк з’явився ще у Стародавньому Римі, однак тоді він був місцем для гладіаторських боїв та перегонів на колісницях. А ось сучасне циркове мистецтво було започатковане англійцем Філіпом Астлеєм наприкінці XVIII століття.

20 квітня День музичних магазинів. Свято введено за ініціативи американських музичних магазинів 2007 року. Воно має за мету привернути увагу людей до магазинів музичних інструментів та розвитку малого бізнесу.

Також 20 квітня День вдячності волонтерам. Важлива подія, яка була створена для привернення уваги суспільства до волонтерської діяльності. Волонтерський рух було створено у Франції 1920 року, коли молодь зібралася для добровільного відновлення зруйнованих під час Першої світової війни міст.

Нагадаємо, у Дніпрі оголосили день жалоби за жертвами масованої ракетної атаки рф по місту. Наразі відомо про 2 загиблих цивільних.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,