Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни почали швидко просуватися на фронті: у США назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни почали швидко просуватися на фронті: у США назвали причину

В ISW вважають, що слабкість української ППО дозволяє росіянам успішно атакувати

20 квітня 2024, 07:18 comments2649
Поділіться публікацією:

Українська протиповітряна оборона у прифронтових районах недостатньо міцна для блокування роботи російської авіації. Це призводить до суттєвих втрат серед українських військових та дозволяє агресору швидко захоплювати нові території за підтримки з повітря. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни почали швидко просуватися на фронті: у США назвали причину

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики посилаються на відео російських воєнкорів, які демонструють, як російські літаки Су-25 та Су-34 завдають ударів по позиціях українських захисників на малих висотах недалеко від міста Часів Яр Донецької області. За словами блогерів, російська авіація з кінця березня дозволила загарбникам відносно швидко просунутися у цьому районі.

Експерти ISW зазначають, що здатність російських літаків діяти на відстані понад 100 кілометрів углиб повітряного простору України біля лінії фронту без істотних втрат свідчить про те, що українська протиповітряна оборона в цьому районі поки що недостатньо міцна для стримування або запобігання роботі російських літаків.

"Українська здатність завдавати ударів з великої відстані по російським стратегічним літакам, які ведуть бойові дії, може тимчасово обмежити операції російської авіації, як це було зроблено раніше за тактичними літаками. Однак ця українська ударна здатність не в змозі компенсувати критичну нестачу засобів протиповітряної оборони на всьому театрі бойових дій в Україні", — йдеться у звіті.

В ISW вважають, що українським силам все ще доводиться використовувати матеріальну частину та визначати пріоритети у розподілі своїх обмежених засобів ППО на одних ділянках театру бойових дій, а не на інших. Це призводить до суттєвих витрат, дозволяючи російській авіації підтримувати більш послідовні та швидкі успіхи на землі, зокрема в районі міста Часів Яр.

Читайте на порталі "Коментарі" — Україна ігнорує застереження США у війні з РФ: The Economist розкрив деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини