Головна Новини Світ США Блінкен назвав країну, завдяки якій Путін може продовжувати війну проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен назвав країну, завдяки якій Путін може продовжувати війну проти України

Держсекретар США Блінкен вважає, що Китай зараз є основним постачальником військового комплексу РФ

20 квітня 2024, 07:37
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував Китай за підтримку оборонної промисловості Росії, заявивши, що офіційний Пекін є основним постачальником критично важливих компонентів для загарбницької війни, яку РФ веде проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку позицію Блінкен озвучив на прес-конференції після закінчення зустрічі міністрів закордонних справ країн G7, повідомляє "Reuters".

Блінкен назвав країну, завдяки якій Путін може продовжувати війну проти України

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Ентоні Блінкен зазначив, що ці зусилля КНР підживлюють найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни.

"Коли йдеться про оборонно-промисловий комплекс РФ, основним постачальником зараз є Китай. Ми бачимо, як КНР ділиться верстатами, напівпровідниками, іншими товарами подвійного призначення, які допомогли Росії відновити оборонно-промислову галузь", — висловився держсекретар США.

Він зазначив, що Вашингтон дуже чітко дав зрозуміти Пекіну та іншим, що вони не повинні допомагати РФ у воєнних діях в Україні.

"Китай не може мати і те, і інше... Ви хочете мати позитивні, дружні відносини з країнами Європи, водночас ви підживлюєте найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни", – наголосив Блінкен.

У комюніке міністрів закордонних справ країн "Групи семи" та високого представника Євросоюзу з питань зовнішньої та безпекової політики зазначили, що мають намір і надалі вводити санкції проти РФ, фізичних осіб і компаній з третіх країн, які їй допомагають.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай допомагає Росії у війні: у Байдена відбулася відверта розмова з Сі без натяків.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗМІ дізналися, як саме Китай допомагає РФ у війні: що постачає до РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини