Перший "Оскар" вже в Україні: Мстислав Чернов привіз статуетку до Києва

Мстислав Чернов. Фото: instagram.com/arthousetraffic

Режисер Мстислав Чернов, чий документальний фільм "20 днів у Маріуполі" приніс Україні першу перемогу на премії "Оскар", привіз статуетку до Києва. Авторів стрічки зустрічали на Залізничному вокзалі столиці 19 квітня, з посиланням на "Українську правду", інформує "Дім".

"Ми щасливі повернутися додому. Ми щасливі, що статуетка "Оскар" приїхала в Україну. Дякую "Укрзалізниці" і "Артхаус Трафік" за підтримку нас у цій дорозі — до "Оскара" і додому", — сказав Чернов.

Режисер оскароносного фільму про перші дні повномасштабного вторгнення Росії у Маріуполі подякував співвітчизникам за підтримку своєї роботи.

"Я не встиг сказати зі сцени в Лос-Анджелесі, наскільки я зворушений підтримкою українців за ці два роки, поки ми боролися за "Оскар". Тому що в сучасному світі недостатньо зняти правду. В сучасному світі недостатньо зробити фільм. В сучасному світі недостатньо навіть показати його мільйонам людей. Треба кожен день наводити докази і продовжувати говорити, щоб правда не була спаплюжена, щоб її не перебрехали. Тому підтримка мільйонів українців для нас була надважлива", — сказав він.

Стрічку "20 днів у Маріуполі" створили режисер Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які залишалися в окупованому росіянами Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Читайте також: Найсильніша промова, яку я чув, — найвиваженіша і найгостріша, — актор Олександр Рудинський про виступ Мстислава Чернова на "Оскарі"

Прямий ефір