На Одещині та Вінниччині шукають злочинців, які розстріляли поліцейських (оновлено)

На Одещині та Вінниччині шукають злочинців, які розстріляли поліцейських.

На Одещині та Вінниччині шукають злочинців, які розстріляли поліцейських. Фото: facebook.com/vinn.police

Події
20 квiтня 10:45

На території Одеської та Вінницької областей ввели поліцейську операцію задля розшуку злочинців, які вночі розстріляли двох правоохоронців.

Про це повідомили у пресслужбі Поліції Вінницької області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Інцидент стався вночі 20 квітня близько 02:00 в Гайсинському районі Вінницької області. Поліцейські зупинили для перевірки невідомий автомобіль темного кольору. У відповідь двоє чоловіків, які знаходилися в машині, відкрили по правоохоронцях вогонь.

У результаті стрілянини 20-річний поліцейський загинув від отриманих поранень. Його напарник поранений.

Наразі правоохоронцям вже вдалося встановити осіб, ймовірно причетних до цього злочину. Орієнтування розіслали до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

Відео: YouTube-канал "Поліція Вінниччини"

Трагічний випадок прокоментував Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Неважливо, хто та в якому одязі, в якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю Закону. Мої співчуття родині та близьким загиблого поліцейського. І так: цей трагічний випадок демонструє, що тилу для поліцейських немає", – написав він.

ОНОВЛЕНО В 11:40: У пресслужбі Поліції Вінницької області повідомили, що внаслідок стрілянини загинув поліцейський Максим Зарецький. Хлопець з 2021 року навчався в Національній академії внутрішніх справ та півтора роки служив у секторі реагування патрульної поліції.

Загиблий унаслідок обстрілу поліцейський Максим Зарецький.Загиблий унаслідок обстрілу поліцейський Максим Зарецький. Фото: facebook.com/vinn.police

ОНОВЛЕНО О 12:20: У пресслужбі 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу заявили, що дві особи, яких розшукують, не є військовослужбовцями їхньої бригади. Громадян закликали не поширювати неправдиву інформацію. Раніше в соцмережах з'явилися чутки, що нападники є військовослужбовцями цієї бригади.

ОНОВЛЕНО О 12:51: У пресслужбі Сил оборони півдня України зазначили, що підозрювані у вчиненні злочину особи, вже понад рік не мають відношення до 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

ОНОВЛЕНО О 14:41: У пресслужбі Сухопутних військ ЗС України повідомили, що на відео, яке поширюється в медіа, присутні військовослужбовці однієї з військових частин Сухопутних військ ЗСУ.

Нагадаємо, кілька днів тому в Одесі на Привокзальній площі сталася стрілянина. Там один водій вистрелив у вікно автівки іншого керманича через те, що той не поступився йому дорогою. Потерпілий отримав рану м'яких тканин шиї.

А у другій половині березня в Одесі таксист вистрелив із пістолета в повітря, тому що пасажир палив у салоні авто.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах