close-btn

Meta запровадить віртуальну реальність у школах

Meta Platforms готується запустити новий освітній продукт серед школярів

Meta Platforms

Фото: unsplash.com

Технологічна компанія Meta планує запровадити свою гарнітуру віртуальної реальності в школах. Однак точні терміни поки що невідомі.

В рамках проєкту учні старші 13 років зможуть подорожувати Стародавнім Римом або відвідати Музей мистецтв Метрополітен у Нью-Йорку, не виходячи з класної кімнати.

Це ще один крок у напрямку переходу компанії Марка Цукерберга до віртуальної та доповненої реальності, пише Bloomberg. Загалом технологія поширюється досить повільно. Однак в Meta сподіваються, що впровадження її в шкільних класах допоможе підвищити прийняття, особливо серед молоді.

«Ми рухаємося з величезним стратегічним терпінням. Як загальна філософія нашої компанії, ми хочемо спробувати заохотити використання цієї технології», — сказав Нік Клегг, президент Meta з глобальних справ.

Читайте також: Meta створить пристрої, які дозволять керувати ШІ силою думки

Очікується, що витрати Meta цього року зростуть до 94–99 млрд доларів. Причому більша їх частина піде на технологічну інфраструктуру, необхідну для VR-інструментів та штучного інтелекту.

Назва технології наразі не розкривається. Однак відомо, що вона дозволить вчителям налаштовувати та керувати декількома гарнітурами учнів одночасно, а також надасть їм доступ до навчальних програм на пристроях Quest.

Продукт, ймовірно, буде доступний за підпискою, схожою на Quest for Business, яку Meta запустила минулого року і яка дозволяє компаніям керувати групою гарнітур для офісної роботи. Інформації про ціну на даному етапі також немає.

Нагадаємо, Meta Platforms створює наступне покоління чипів-прискорювачів на базі штучного інтелекту. Meta планує розгорнути нову версію чипа для власного центру обробки даних, щоб вирішити проблему зростаючих обчислювальних потужностей, необхідних для запуску ШІ-продуктів в Facebook, Instagram і WhatsApp.

Чип, який отримав внутрішню назву Artemis, допоможе Meta зменшити залежність від ШІ-чипів Nvidia і скоротити витрати в цілому.

Також ми повідомляли, що Meta домоглася значного прогресу у створенні системи штучного інтелекту, що декодує зображення на основі активності мозку. Meta AI представила нову систему ШІ, призначену для декодування зображень за допомогою мозкових хвиль людини.

Ознайомтесь з іншими популярними матеріалами:

Маск планує зробити платним доступ до X новим користувачам

Microsoft припинить підтримку двох популярних продуктів: названо дату

У Instagram та WhatsApp зʼявився чат-бот на базі ШІ: що він вміє

google news