Головна Новини Світ Німеччина Союзники РФ вже сумніваються у доцільності війни: Шольц зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзники РФ вже сумніваються у доцільності війни: Шольц зробив заяву

Канцлер Німеччини висловився про війну українців проти росіян після того, як повернувся з Китаю

20 квітня 2024, 11:50 comments2332
Поділіться публікацією:

Країни, які підтримують тісні стосунки з Москвою та які можна назвати партнерами РФ, уже сумніваються у доцільності загарбницької війни, що країна-агресор веде в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише "DW".

Союзники РФ вже сумніваються у доцільності війни: Шольц зробив заяву

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Німецький канцлер зазначив, що у світі немає практично жодного глави уряду, який вірив би, що ця війна має для Росії якийсь сенс.

"Це стосується і тих, хто дуже близький до Росії", – наголосив Олаф Шольц.

Канцлер зазначив, що під час свого нещодавнього візиту до Китаю він погодився з керівництвом КНР про необхідність проведення міжнародної мирної конференції, яка запланована у Швейцарії, для завершення розв'язаної війни РФ.

На думку Олафа Шольца, переговори з китайськими чиновниками щодо повномасштабної війни в Україні під час його нещодавньої поїздки дали "дуже важливий поштовх" дипломатичним зусиллям, спрямованим на якомого швидше досягнення миру.

Водночас Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що без підтримки Китаю путінський режим уже не зміг би продовжувати загарбницьку війну проти України. Держсекретар розкритикував Китай за підтримку оборонної промисловості Росії, заявивши, що офіційний Пекін є основним постачальником критично важливих компонентів для загарбницької війни, яку РФ веде проти України. Таку позицію Блінкен озвучив на прес-конференції після зустрічі міністрів закордонних справ країн G7.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Захід хоче заморозити війну та не готовий сміливіше підтримувати Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини