close-btn

Топ-10 найкращих країн для ведення бізнесу

Economist Intelligence Unit (EIU) склав рейтинг найкращих країн для ведення бізнесу

Топ-10 найкращих країн для ведення бізнесу

Топ-10 найкращих країн для ведення бізнесу Фото: freepik.com

Рейтинг EIU оцінює привабливість ведення бізнесу у 82 країнах і територіях і визначається на основі таких показників, як інфляція, вартість життя, економічне зростання та фіскальна політика.

За словами аналітиків EIU, цей показник також дає уявлення про те, які економіки мають кращі можливості для зростання, ніж інші, і є «ефективним способом визначити, де незабаром може відбутися збільшення інвестиційних витрат».

Сінгапур, Данія та США зайняли верхні позиції в рейтингу найкращих країн у світі для ведення бізнесу.

«Сінгапур залишиться найкращою країною у світі для ведення бізнесу, як це було протягом останніх 16 років», – заявила менеджерка з прогнозування та аналітик EIU по Європі Пріанті Рой.

За її словами, факторами, що визначають місце Південно-Східної Азії як найкращого місця для ведення бізнесу, є її політична стабільність та зосередженість уряду на допомозі вітчизняним приватним компаніям у технологічній модернізації.

Цікаве по темі: Україна опустилася в рейтингу за володінням Біткоїн — Bitcoin Treasuries

Топ-10 країн

За Сінгапуром розташувалися Данія та США, які посіли друге та третє місця відповідно.

За словами Рой, Данія з її «міцними макроекономічними основами» та високоякісною транспортною і цифровою інфраструктурою є однією з найпривабливіших країн для ведення бізнесу у світі.

Вона додала, що ринкові можливості в США залишатимуться сприятливими, особливо з огляду на незначні обмеження на зовнішню торгівлю та інвестиції в США.

Топ-10 найкращих країн для ведення бізнесу

«Сінгапур, Данія та США, за прогнозами, матимуть найкращі умови для ведення бізнесу протягом наступних п’яти років», – йдеться у звіті.

Німеччина та Швейцарія посіли четверте та п’яте місця, а Канада, Швеція, Нова Зеландія, Гонконг та Фінляндія замикають топ-10 найкращих місць у світі для ведення бізнесу.

«Це країни з розвиненою економікою, які протягом тривалого часу займають високі позиції в нашому індексі, тому вони, як правило, є безпечними об’єктами для інвестицій», – йдеться у звіті, але при цьому автори застерігають, що темпи зростання ВВП на душу населення, швидше за все, залишатимуться стабільними і відносно повільними.

Нагадаємо, що серед майже 200 країн світу Україна не потрапила до першої сотні за розміром середньої зарплати у 2024 році. Американський аналітичний журнал CEOWorld провів дослідження серед 196 країн та визначив, де платять найвищу та найнижчу середню заробітну плату.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Українець потрапив до рейтингу найвпливовіших людей Time

5 українців залишилися в рейтингу мільярдерів від Forbes

Рейтинг щастя 2024: яке місце посіла Україна серед країн світу

За матеріалами: CNBC.

google news