Головна Новини Світ США Чи готові США до великої війни на Близькому Сході: ЗМІ дізналися нюанси
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові США до великої війни на Близькому Сході: ЗМІ дізналися нюанси

Вашингтон усіма шляхами намагається уникнути прямої конфронтації Ірану та Ізраїлю

20 квітня 2024, 13:08 comments2469
Поділіться публікацією:

Успіх американських військових, які допомогли Ізраїлю відбити масовану повітряну атаку Ірану, може свідчити про те, що Вашингтон добре підготовлений до подальших можливих бойових дій у регіоні, проте є сумніви щодо його готовності діяти під час великого та тривалого конфлікту. Як передає портал "Коментарі", про це Reuters на умовах анонімності повідомили нинішні, а також колишні американські чиновники.

Чи готові США до великої війни на Близькому Сході: ЗМІ дізналися нюанси

Військові США. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що американські чиновники вважають, що війська США не готові до великого, тривалого конфлікту на Близькому Сході, і міністерству оборони, можливо, доведеться переглянути оцінки про військові потреби в регіоні, якщо криза поглибиться.

За місяці, що минули з того часу, як напад терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль спровокував війну в Газі, Сполучені Штати направили тисячі військових на Близький Схід, де протягом багатьох років американська присутність неухильно скорочувалася.

Втім, зазначає агентство, багато з цих нових сил перебувають на кораблях та літаках, які то входять, то виходять із регіону, і розгорнуті лише тимчасово. Тому цю стратегію США покладатися на сили швидкого реагування можна випробувати зараз, коли Іран та Ізраїль порушили неоголошене табу на відкриті військові удари один проти одного.

За словами чотиризіркового генерала армії у відставці Джозефа Вотела, який очолював війська США на Близькому Сході, найбільше занепокоєння викликає здатність Вашингтона реагувати протягом тривалого часу.

"Для американських військових це означає, що, на мою думку, ми маємо переглянути ідею про те, які необхідні, стійкі сили та засоби ми повинні підтримувати в регіоні", – сказав він.

Нинішній глава Центрального командування генерал армії США Майкл Курила заявив законодавцям минулого місяця, що він запросив більше військ, ніж Пентагон відправив до регіону, який, за словами адміністрації президента Джо Байдена, є менш пріоритетним, ніж, наприклад, виклик з боку Китаю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — кого і до чого підштовхне загострення на Близькому Сході: які два союзи можуть виникнути.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини