Рутинна робота шкідлива для мозку - дослідження

Які професії у зоні ризику.
Рутинна робота шкідлива для мозку - дослідження
Robina Weermeijer / unsplash.com

Виконання рутинної роботи протягом тривалого часу може погіршити когнітивні здібності та призвести до деменції.

Про це пише «Українська правда. Життя» з посиланням на CNN, де опубліковано результати дослідження журналу Neurology.

Дослідження підтвердило, що люди, які виконували рутинну роботу, мали на 66% більший ризик виникнення когнітивних порушень та 37% - розвитку деменції з віком.

Зазначається, що вченими було проаналізовано дані про стан здоров'я та професійну діяльність 7000 норвежців, за якими велося спостереження з 30 до 60 років, та яких розбили за різними групами.

Автори дослідження пояснюють, що у першій групі були представники таких професій, як фабричні працівники та бухгалтери. У другій – домробітниці, сторожі, будівельники та листоноші. У третій – юристи, інженери, лікарі, держслужбовці та вчителі.

Повідомляється, що у перших двох групах були представлені люди з повсякденною роботою, а представники третьої групи мали більш вимогливу роботу, яка не ґрунтувалася на постійних рутинних завданнях.

Читайте також:

"У цій групі були юристи, лікарі, технічні інженери та люди на державній службі, але найпоширенішою професією було викладання. Вчителі багато спілкуються з учнями та батьками, їм доводиться пояснювати та аналізувати інформацію. Це не так орієнтовано на рутину", - наголосила авторка. дослідження, доктор Тріне Едвін.

В результаті досліджень вчені дійшли висновку, що людям з ризиком розвитку хвороби Альцгеймера було б корисно вивчати нові робочі завдання та вдосконалювати свої професійні навички. Також автори дослідження надалі планують з'ясувати, який рід занять найбільше підходить для здоров'я мозку.

Раніше ми писали про те, що ненормований робочий день погано впливає на здоров'я.

Теги:
здоров`я


ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK