Головна Новини Суспільство Війна з Росією Більше не вдарить по Україні: як вдалося знищити стратегічний бомбардувальник РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше не вдарить по Україні: як вдалося знищити стратегічний бомбардувальник РФ

У британській розвідці розповіли, чим могли збити бомбардувальник РФ Ту-22М3

20 квітня 2024, 13:50 comments1374
Поділіться публікацією:

Російські окупанти втратили один зі стратегічних бомбардувальників Ту-22М3. Літак брав участь у ударах по півдні України 19 квітня. Як передає портал "Коментарі", у Міністерстві оборони Великобританії зазначили, що українські військові вперше збили російського стратегічного бомбардувальника. Цю інформацію підтвердили як в Україні, так і в Росії.

Більше не вдарить по Україні: як вдалося знищити стратегічний бомбардувальник РФ

Російський бомбардувальник Ту-22М3. Фото: із відкритих джерел

При цьому британські розвідники вважають, що українські військові для збиття російського Ту-22М3 використали ракети С-200.                           

"Однак майже точно, що повідомлення про використання ракети С-200 (SA-5) є точними, і що це була ще одна успішна операція України проти російських ВПС. Ця система, ймовірно, є тією ж установкою, яка була використана для збивання російського літака далекого радіолокаційного виявлення A-50 23 лютого 2024 року", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, у Ставропольському краї Російської Федерації зазнав катастрофи військовий літак Ту-22М3, який запускав ракети по Україні.

Пізніше командувач Повітряних сил Микола Олещук повідомив у себе в Telegram, що ППО вперше знищила ракети Х-22 та бомбардувальник Ту-22М3. Крім того, вдалося "приземлити" і 14 дронів.                                                        

"Вперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил у взаємодії з ГУР знищили далекий стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 — носій крилатих ракет Х-22, якими російські терористи б'ють по мирних українських містах. Під час сьогоднішньої атаки вперше знищено дві такі ракети", — розповів сил.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини