Українські системи протиповітряної оборони (ППО) вперше збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 під час авіаударів, здійснених Росією 19 квітня на півдні України. Про це повідомила розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

Росія втратила щонайменше один бойовий літак у результаті цієї операції, а загалом залишилася без щонайменше 100 бойових літаків.

За даними розвідки, 19 квітня 2024 року, Росія використовувала стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 для авіаударів на півдні України. Українська розвідка повідомила про збиття одного з цих літаків, а мережа заповнилася повідомленнями про те, що один з бомбардувальників втратив керування та впав у полі.

Міністерство оборони Росії підтвердило падіння одного з літаків, але заперечило факт збиття. Проте, за даними британської розвідки, інформація про використання ракети С-200 (SA-5) українськими силами ППО є перевіреною. Це була успішна операція України проти російських ВПС, подібна до події зі збиттям російського літака далекого радіолокаційного виявлення A-50 23 лютого 2024 року.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Це нове збиття стратегічного бомбардувальника Ту-22М3 стало доказом ефективності української протиповітряної оборони та продемонструвало її здатність відстояти повітряний простір країни.

Популярне: