У ніч проти 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області невідомі розстріляли двох поліціянтів. 20-річний Максим Зарецький загинув, а його напарник, капітан Максим Шарапанський, отримав поранення.

Поліціянти зупинили для перевірки автомобіль Suzuki Grand Vitara через порушення комендантської години. У ньому перебувало двоє чоловіків у камуфляжному одязі, які відкрили вогонь по правоохоронцях.

Завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно, причетних до злочину. Орієнтування на них розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко закликав знайти та затримати стрільців, наголосивши, що “виправдання цьому злочину немає і не може бути”.

Підозрюваними у нападі виявилися два військовослужбовці, батько та син – Віталій і Валерій Васілаке. Їх оголосили в розшук.

Спочатку з’явилася інформація, що вони належать до 28-ї бригади, але 28 ОМБР цю інформацію спростувала.

Загиблий поліціянт, 20-річний Максим Зарецький, був єдиним сином у своїх батьків. Колектив Нацполіції України висловив щирі співчуття рідним і близьким загиблого.

Сили оборони півдня заявили, що максимально сприяють правоохоронним органам у пошуку та затриманні підозрюваних.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

ЗМІ повідомили, що інформація про затримання підозрюваних не підтвердилася. Їх продовжують розшукувати.

Офіс генпрокурора України відкрив кримінальне провадження за фактом розстрілу патрульних поліціянтів на Вінниччині (ст. 348 КК України).

Популярне: